Räikkönen vei uuden Ferrarin radalle Fioranossa

Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin tämän kauden F1-ajokki näki julkisen päivänvalon perjantaina, kun Ferrari esitteli nimeä SF70H kantavan kilpurin.

Kuljettajien maailmanmestaruutta viimeksi 2007 Räikkösen ajamana juhlinut talli pyrkii ottamaan sillä kiinni Mercedeksen ja Red Bullin etumatkaa.

Maineikkaan tallin kautta aikain 63. kilpurimalli viittaa nimessään siihen, että Scuderia Ferrari täyttää 70 vuotta. Uudessa Ferrarissa on niin sanottu hainevä sekä samantyyppinen T-siivekerakenne kuin torstaina esitellyssä Mercedeksen F1-autossa. Väritys on pitkälti punainen, totta kai.

– Emme ajaneet täysillä ensimmäisiä kierroksia, mutta auto tuntui hyvältä, Räikkönen totesi testattuaan uutukaista Ferrarin Fiorano-radalla.

– Tämä oli vasta ensikontakti. Tosityöt alkavat vasta Barcelonan testeissä, mutta tähän asti kaikki hyvin ja jatketaan tästä, Räikkönen lisäsi.

Barcelonassa ajetaan neljä päivää sekä ensi viikolla että sitä seuraavalla viikolla.

– Pidän siitä, miltä tämä auto näyttää – hyvin erilaiselta kuin viimevuotinen, johtuen uusista säännöistä. Talli on tehnyt fantastista työtä jokaisessa pienessä yksityiskohdassa, maanantain testiavaukseen valmistautuva Räikkönen päätti.

Ferrarin toiveet uutukaisen kilpailukyvystä ovat korkealla, sillä maineikas italialaisvalmistaja ei saavuttanut ainuttakaan osakilpailuvoittoa viime kaudella. Talli sijoittui valmistajien MM-pisteissä kolmanneksi, ja kuljettajien pisteissä Vettel jäi neljänneksi ja Räikkönen kuudenneksi.

Ferrarin ohella perjantaina ajokkinsa julkisti McLaren. Siinä huomio kiinnittyi sen väritykseen. McLarenin viime vuosien autoista poiketen uuden ajokin väreinä on oranssia ja mustaa.

Tallien uudet menopelit aloittavat taistelun MM-pisteistä 26. maaliskuuta, kun 20 gp-kisan ja kahdeksan kuukauden mittainen F1-kausi alkaa Australian Melbournessa.