Hamilton ilman suomalaisvalmentaja Viholaa

Oli Scarff
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton.

Heikki Kulta

Lewis Hamilton kehui viime vuonna suomalaissuhteitaan, kun hänen taustallaan ahersi kuntovalmentaja Ville Vihola ja tukeaan tarjosi Aki Hintsa.

Nyt Hamiltonin suomalaislinkit jäävät suomalaiseen tiimikaveriin Valtteri Bottakseen.

Vihola vetäytyi kolmen yhteisen vuoden jälkeen. Viime kaudella fysioterapeuttina aloittanut uusseelantilainen Angela Culle on yhä brittitähden apuna.

– Olen henkisesti erittäin hyvässä tikissä. Olen myös muuttanut harjoitteluani hieman, Hamilton evästi torstaina.

Lehdistötilaisuudessa yksi pääaiheista oli kysymys, miten Hamilton ja Bottas tulevat juttuun tiimikavereina.

– Valtteri tuo uudet ideat, ja uutta verta ja uutta henkeä tiimiin. Hyvät välit ovat ainakin toistaiseksi. Sitten sen näkee, miten kumpikin reagoi, kun olemme vastakkain radalla, Hamilton luokitteli.

– Jos epäilisin, ettei minulla ole mahdollisuuksia päihittää tiimikaveria, olisin jäänyt kotiin. Lewisin voittaminen on iso haaste. Hän on niin loistava kuski. Toisaalta meidän on tehtävä myös yhteistyötä auttaaksemme tiimiä, Bottas pohdiskeli.

Torstai oli iso päivä Bottakselle. Williamsilta Mercedekselle siirtynyt suomalainen pääsi ajamaan ensimmäistä kertaa upouudella autolla.

– Mahtavaa. Nyt tämä tuntuu todelta. Siinä se on ja näyttää upealta, Bottas kommentoi uutta menopeliään Mercedeksen nettisivuilla julkaistussa videolähetyksessä.

Hamilton pääsi testaamaan uutta autoa ensimmäisenä.

– Auto tuntuu leveältä ja sitä se onkin. Etupyörät ovat todella valtavat. En ole koskaan aiemmin nähnyt missään muussa F1-autossa näin paljon yksityiskohtia. Ergonomialtaan auto on lähes identtinen viimevuotiseen verrattuna, mutta tämä on isompi ja tehokkaampi peto, Hamilton kuvaili.