Vettel vei puoli päivää Webberiltä

Red Bullin leirissä koettiin lauantai-iltana ristiriitaisia tunteita. Tallijohto päätti, että vaihdelaatikkovian vuoksi vähille ajamiselle jäänyt Sebastian Vettel saa jatkaa vielä sunnuntaiaamun.

Päätöspäivä oli alun perin varattu kokonaan Mark Webberille, joka tietysti ei ollut hyvillään kaikkein tärkeimpien kierrosten vähentyessä merkittävästi.

Vaihdelaatikon hajoaminen pidätti Vettelin tuntikausia varikkopilttuussa. Nuori saksalainen ehti ajaa vain 51 kierrosta. Hänelle laadittu viimeistelyohjelma jäi näin kovin puutteelliseksi.

Luotettavuus vaikuttaakin olevan Adrian Neweyn viimeisimmän mestariluomuksen suurin huolenaihe. Se on ratkaistava avauskisaan mennessä, sillä turhiin keskeytyksiin ei todellakaan Red Bullilla ole varaa MM-taistossa.

– Tällaista päivää en todellakaan halunnut kokea. Tämä kokemus jäi nyt minun kohdaltani päälle avauskisaan asti, Vettel tokaisi lauantaina, kun ei vielä tiennyt pääsevänsä autoon vielä sunnuntaina.

Toro Rossolla
kulutushuolia

Neweyn ideoille rakentuva Toro Rosso pääsi hyvään vauhtiin, joskin kärsi puolestaan rengaskulutuksesta. Sebastien Buemi ajoi toiseksi nopeimman kierrosajan ja teki iltapäivällä kisasimulaation, missä kärsi renkaiden kuorimisesta nopeasti.

– Kisamatkan ajaminen oli hyödyksi. Kiinnostavaa oli nähdä, mitä renkaille tapahtui. Se muuttui paljon bensamäärästä riippuen. Kisoissa on tärkeintä ajaa pehmeän tasaisesti, kun täydet tankit vievät renkaat niin vikkelästi ja auto alkaa nopeasti liukua, Buemi selvitti.

Ajettujen kisapituuksien vertailu lauantaina oli hyvin työlästä, kun olot vaihtelivat niin paljon. Lähinnä ne ajot sujuivat luotettavuuden varmistelussa.

Turun Sanomat, Barcelona

HEIKKI KULTA