Vettel tunnustaa Ferrarin etumatkan

– Haluaisin sanoa teille, että olemme sekunnin kaikkia muita edellä – mutta valitettavasti asiat eivät ole niin hyvin, tunnusti Red Bullin formula 1 -tähti Sebastian Vettel testipartansa takaa.

Ferrarin Fernando Alonso pisti Red Bull -nero Adrian Neweyn mietteliääksi niin aamupäivän aika-ajokierroksillaan kuin varsinkin iltapäivän pitkällä vedolla.

– Ferrari on kieltämättä kärjessä juuri tällä hetkellä. Mutta kaikki neljä kärkitallia on lähekkäin. Tilanne voi muuttua ennen Bahrainin avauskisaa – tai vieläpä näiden kahden viimeisen testipäivän aikana, Vettel tiivisti.

Alonso ei saanut kärkiaikaa nimiinsä, kun Williamsin Nico Hülkenberg hyödynsi iltapäivän ihanneolot omalla aika-ajovedollaan. Hülkenberg oli nopein ajalla 1.20,614, mistä Alonso jäi vain 23 tuhannesosaa.

Vuosi sitten Rubens Barrichello tykitti testikärkeen Brawnilla ajalla 1.18,926.

Kurkku kipeänä
kaksi kisapituutta

Vettel oli tyytyväinen omaan työpäiväänsä, kun ajoi kurkku kipeänäkin 125 kierrosta.

– Teimme paljon kierroksia – melkein kaksi kisamatkaa. Se meni hyvin ilman ongelmia. Piti vaan pysähtyä, kun väsyin. Kun ei vielä ajeta kisaa, on parempi kerätä voimia, kun olen vähän vilustunut, Vettel puolusteli.

Pitkää palaveria oli tiedossa, mikä viestitti, että RB6-autossa riittää mietittävää.

Schumi lataa
hyvää henkeä

Michael Schumacher myönsi, että Mercedeksen tilanne ei ole se, mitä hän olisi toivonut. Saksalaisveteraani ei elättele toiveita, että taistelisi voitosta heti avauskisassa.

– Henki tiimissä on todella positiivinen – kunhan saisimme vielä siirretyksi sen myös radalle, Schumi haikaili.

Schumacher ja McLarenin Lewis Hamilton jäivät yli sekunnin Alonson ajasta.

Turun Sanomat, Barcelona

HEIKKI KULTA