Hopea-Nico valmis hyökkäämään

Nico Rosberg eläytyy jo huomattavasti vapautuneempana kahden viikon kuluttua käynnistyvään MM-kauteen. Mercedes GP:n W01 -auton tuottama tunne on koko ajan parempi. Eikä Nico ainakaan näytä olevansa kuristumassa Michael Schumacherin rinnalla.

Torstaina toiseksi viimeisen testipäivänsä jälkeen Rosberg saapasteli itseluottamusta huokuen lehdistön eteen. Hopeanharmaa pipokin täydensi tyylikkään leiman, minkä Nico antaa kuulijoilleen.

– Tietysti haluaisin ajaa enemmän ennen kautta, mutta tilanne on sama kaikille ja tunnen oloni autossa jo hyväksi. Pystyn hyökkäämään, Rosberg tuumaili.

Entä missä asemissa Mercedes on kärkikvartetissa?

– Suoraan sanoen en tiedä. Sitä on vaikea arvioida juuri tällä hetkellä. Varmasti tulee erittäin tasaista. Uskon vahvasti, että olemme hyvissä asemissa, kun tuomme Bahrainiin ison edistysaskeleen, mikä muuttaa tilannetta, Rosberg luotaili.

Ei Brawnin
tyrmäysiskua

– Säännöt ovat samat ja käytännössä vain isommat tankit tuovat muutosta. Siihen toki tähtäämme, että olemme vähän muita edellä, Rosberg totesi TS:lle.

Millainen muutos sitten on ajaa Mercedeksellä Williamsin jälkeen?

– Täytyy muistaa, että myös Williams on hyvä tiimi. Näen tiettyjä asioita, joita Williamsilla oli paremmin ja tiettyjä asioita, joita Mercedeksellä on paremmin.

– Tämä on kuitenkin ensimmäinen vuosi tälle tiimille. Odotukset ovat isot, mutta ensimmäisellä kaudella on hyvä, jos olemme heti kilpailukykyisiä. Voimme siitä parantaa ja voittaa jossain vaiheessa, Rosberg jutteli.

.Tallipäällikkö Ross Brawn valotti italialaiselle La Gazzetta dello Sport -lehdelle vaikutelmaansa Rosbergistä.

– Nico on luonteeltaan rauhallinen, eikä koskaan korota ääntään. Ihan tarkkaan en ole ymmärtänyt, mitä hän haluaa autolta. Nico on osoittanut olevansa nopea ja erittäin kyvykäs kuljettaja.

– Se, että Nico tekee töitä Michael Schumacherin rinnalla, tarjoaa hänelle suuren mahdollisuuden. Nicolle ei koskaan urallaan ole tarjoutunut tällaista vertailukohtaa vierellään.

Torstain ajoissa Rosberg oli kolmanneksi nopein. Kärkeen kiiti Red Bullin Mark Webber ajalla 1.21,487.

Nopeimmat
testikierrokset

Turun Sanomat, Barcelona

HEIKKI KULTA