Usko vei Kovalaista
läpi harmaan kiven

Turun Sanomat, Shizuoka

HEIKKI KULTA

Heikki Kovalainen nieleskeli vähän sellaista räikkösmäistä pettymystä Kanadassa, kun jäi siinä kasinokisassa niukasti neljänneksi ja onnekkaampi Alex Wurz hyppäsi podiumille. Hutiin päättyi myös Japanin olojen kanssa samanlainen sadehurjastelu Nürburgringillä.

- Sieltä se vaan tuli. Ei sitä koskaan tiedä, miten käy, kun tällaiset kelit koittavat, Kovalainen hymyili, kun sunnuntaina tärppäsi.

- Vesirenkailla auto toimi loistavasti ja pystyin ajamaan koko ajan kilpailukykyistä vauhtia. Heti alussa hoksasin, että olen tallikaveriani Giancarlo Fisichellaa nopeampi ja pääsin ohitse.

- Oikeastaan missään vaiheessa ei tullut vaikeuksia. Minä vaan pystyin koko ajan ajamaan sitä vauhtia, mitä suinkin pääsin.

- Olen vaan koettanut uskoa, että jonain päivänä tämä onnistuu. Kun kaikki toimi - auto, renkaat ja taktiikka - kerrankin sain sen, mitä halusin. Oli kolareita, tuli turva-autoa ja oli todella vaikeat olosuhteet. On hyvä merkki, kun pääsin hetkeksi johtoon. Mutta palkintosijaan aloin uskoa vasta ihan lopussa, Kovalainen kertaili.

Mainetta karttui kymppipotenssiin

- Varmaan tällainen tulos sateessa tekee hyvää maineelleni, mutta onhan se alkukauden jälkeen parantunut jo muutenkin mukavasti. Kivahan se on, jos se vielä nousee potenssiin kymmenen, kun pystyin ajamaan hyviä kierrosaikoja taistellessani kärkiautoja vastaan.

Kovalainen sanoo, että ensimmäinen podium tuli tavallaan puun takaa, sillä hän ei sitä enää varsinaisesti jahdannut.

- Tavallaan usko oli hiipunut, tavallaan ei. En minä ajatellut niin, että palkintosijoituksen on tultava tällä kaudella. Siksi se ehkä vähän hiipui, kun en sillä päätäni vaivannut. Olen vaan koettanut ottaa kaikki ne pisteet, mitä olen pystynyt - varsinkin Williamsia vastaan, jotta pidämme sen valmistajien sarjassa takanamme.

Entä millaisen hyvityksen uran ensimmäinen palkintosijoitus tarjoaa alkukaudella koetuille pettymyksille?

- Tietenkin jonkun verran se niitä lievittää. Olisi ollut kiva heti alkukaudesta ruveta keräämään kunnolla pisteitä. Nyt niitä olisi paljon enemmän. Mutta on tämä palkintopalli. Kieltämättä otan sen mieluummin kuin 4-5 jotain muuta pistesijaa. Tämä on tärkeä meille kaikille. Tiimi on tehnyt esimerkillisesti töitä, vaikka kausi on ollut sellaista vuoristorataa, Kovalainen korosti.