Hamilton murtaa
jo kaikki myytit

Turun Sanomat, Shizuoka

HEIKKI KULTA

Lewis Hamilton, 22, marssiin kaikkien aikojen ensimmäisenä formula 1 -tulokkaana suoraan maailmanmestariksi.

Toistaiseksi paras tulokas on ollut Jacques Villeneuve, joka debyyttikaudellaan 1996 tuli toiseksi. Hamiltonin mestaruus on katkolla jo ensi viikonloppuna Kiinassa. Titteli tulee, jos hän tulee kisassa maaliin ennen tallikaveriaan Fernando Alonsoa ja Ferrarin Kimi Räikköstä - oli sijoitus mikä tahansa.

Japanissa Hamilton teki ennätyksen kerättyään tulokkaana nopeimmin sata pistettä. Siihen vierähti vain 15 kisaa, kun entinen tilastoykkönen Jacques Villeneuve ylitti sadan pinnan rajan 22 kisan jälkeen.

Kaikille kuljettajille uudella Fujin radalla Hamilton loisti häikäisevällä tavalla. Vaikeissa kelioloissa McLarenin tähti otti ensin paalun ja sitten kauden neljännen voittonsa, vaikka koki iskun poikineen.

Osuma Sebastian Vettelin Toro Rossosta ei vaikuttanut McLareniin mitenkään ja myös kilkkaus Robert Kubican BMW Sauberin kanssa meni ilman ylimääräisiä murheita.

Hamiltonilla on mestaruuteen vaadittava onni puolellaan. Pahat kielet puhuvat jopa suojelusta.

Eräiden asiantuntijoiden mielestä Kubican törmäyksestä saama varikolle ajorangaistus sekä turva-autotilanteessa tuomariston Renaultille lähettämä määräys, että Heikki Kovalaisen on jätettävä pidempi väli Hamiltoniin ovat omiaan herättämään närää.

- Tämä oli varmasti elämäni pisin kilpailu. Se tuntui vain jatkuvan ja jatkuvan. Vasta lopussa tilanne rauhoittui. Tiimi käski minun hidastaa, mutta olin yhä sekunnin kaikkia muita nopeampi. Vakuutin, että hidastin ja se tuntui ihan hyvältä. Oli todella märkää ja renkaat olivat kuluneet, joten olin jatkuvasti vesiliirrossa. Oli kutkuttavaa tuoda auto maaliin. Ajatella, olen voittanut jo neljä kertaa tällä kaudella, Hamilton myhäili.

Halki, poikki ja pinoon

Kun Fernando Alonso romutti autonsa ja aiheutti McLarenille koko kauden ensimmäisen keskeytyksen, Hamiltonin täysosuma ratkaisi samalla käytännössä koko MM-taiston.

- Eiköhän se tähän ratkennut. Lewis ei tosin ajattele niin. Keskittyminen Kiinan kisaan alkoi välittömästi, Hamiltonin suomalainen taustavoima Aki Hintsa pohdiskeli.