Hamilton
hiettä paalulle

Turun Sanomat, Shizuoka

HEIKKI KULTA

Modernin Fujin radan ensimmäinen Grand Prix -paalu kirjattiin McLarenin tulokaskuski Lewis Hamiltonille, joka näin kahden tappion jälkeen oli taas tallikaveriaan maailmanmestari Fernando Alonsoa nopeampi.

McLarenin sisäisessä aika-ajokisassa Hamilton johtaa Alonsoa 8-7.

MM-taistoa kahden pisteen erolla tallikaveriinsa johtava Hamilton heitti päivän kärkiajan Alonson iskun jälkeen ja otti paalun 70 tuhannesosan raolla.

- Olin aivan tyyni. Kuten näette, en ole hikoillut jännityksestä, vaan olen kuiva kuin kaluttu luu. Tällaiseen kierrokseen vaaditaan, että olet riittävän rento. En ajatellut mestaruutta, vaan pelkästään paalupaikkaa, Hamilton kertaili.

Kierroksen lopussa Hamiltonin edessä vilahti Kimi Räikkösen Ferrari. Suomalaiselle oli kerrottu, että McLaren tulee takaa, eikä hän tietenkään ehdoin tarjoin lähtenyt tarjoamaan vetoapua.

- Siinä tilanteessa kaikki oli kunnossa. Tein hyvän kierroksen ja olin tyytyväinen. Kun ylitin maaliviivan, ymmärsin, että se olikin viimeinen tilaisuuteni. Paransin vaan parissa mutkassa, joissa aiemmin menetin aikaa. Viimeisessä mutkassa menetin vähän lisää, kun en tiennyt, mitä se Ferrari - Kimi tai Felipe Massa - oli tekemässä. Ei se oikeastaan yrittänyt minun tielleni. Ylitin vaan viivan, Hamilton selvitti.

Kauden neljäs paalu MM-taiston kolmanneksi viimeiseen kisaan saattaa olla Hamiltonille se kaikkein tärkein.

- Jokainen paalu on tärkeä, mutta tällä erää istuimme kaikki samassa veneessä, kun rata oli uusi ja se vielä kastui. Kukaan ei tiennyt siitä mitään ja kun sain paalun ja tiimille tuli eturivi, se kertoo, millainen supertalli McLaren on, Hamilton myhäili.

Eturivi on McLarenille kauden viides (kuudes, jos Unkari lasketaan) ja MM-historiassa 56:s.

Faktat

Tallien eturivit:

Williams 61

McLaren 56

Ferrari 52

Renault 22

Lotus 9

Brabham 5

Ligier 5

Alfa Romeo 4.