Kovalaisella ottajia
jos Alonso tulee

Turun Sanomat, Shizuoka

HEIKKI KULTA

Renaultilla loppukaudesta tasaisen vahvoihin esityksiin pystynyt Heikki Kovalainen siirtyy Toyotalle, jos Fernando Alonso tulisi talliin.

Nelson Piquet junior on varmistanut tallipaikkansa, ajoi toista autoa kuka tahansa.

Tärkeät syyt Piquetin suosimiseen olisivat kaupallisia. Renaultilla on isot intressit Brasilian markkinoille ja myös telejätti Telefonica palaa sponsoriruutuun, kunhan tallissa ajaa eteläamerikkalainen kuljettaja.

99 prosentin varmuudella Renault ei kallista Alonsoa saa ja niin Kovalainen ajaa tallissa yhdessä Piquetin kanssa.

- Kaikki tallit varmaan haluavat Alonson, jos hän on vapailla markkinoilla. Uskon, että minullakin on ottajia ihan hyvissä talleissa, mutta toivon, että pystyn jatkamaan Renaultilla. Se on minulle paras vaihtoehto ja saamme varmasti hyvän paketin ensi kaudeksi, Kovalainen puntaroi.

- Olen hyvissä asemissa. Flavio Briatore on ollut tyytyväinen ja koko tiimi on tyytyväinen näihin suorituksiini. Se on kaikkein paras juttu. Vielä ei ole uutista tarjolla ja mitä olen ymmärtänyt, vähään aikaan sellaista ei tulekaan.

- Jos Alonso tänne tulee, ensimmäinen vaatimus minulta on, että olemme samalla viivalla. Minulle riittää, että taataan molemmille samanlainen auto ja samanlainen insinööripalvelu käyttöön tallilta. Kakkoskuskiksi en lähde. Sitten tehdään jotain muuta, jos sellainen tilanne tulisi.

- On hyvä, jos Toyota on kiinnostunut. Uskon, että niitä kiinnostuneita on aika monta muutakin. Tunnusteluja on tehty ja minulla on luottamus, että ajamiseni F1:ssä kyllä jatkuvat. Alkukauteen verrattuna tilanne on kääntynyt päälaelleen, kun potkijoita oli paljon, mutta nyt on enemmän niitä ottajia, Kovalainen hymyilee.