Ferrari ei jää
odottamaan
McLarenin kiriä

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA

McLarenille MM-avaus oli katkera pala, kun kaikille selvisi, miten paljon Ferrari oikein onkaan kaikkia muita karussa.

Toimitusjohtaja Martin Whitmarsh lupasi toiveikkaana, että McLarenin autot parantavat vauhtia kaksi kymmenystä jokaisessa kisassa. Hän laski näin, että jo kolmannessa kisassa Bahrainissa Ferrari olisi voitu tavoittaa, mikäli Maranellon miehistö ei pystyisi kehittämään omaa autoaan lisää.

Ferrarin autopuolen päällikkö Aldo Costa kuittasi kuitenkin välittömästi, ettei Ferrari aio tehdä tällaista palvelusta kilpailijoilleen.

Valitukset roskakoriin

Ferrarin etumatkaa tuskaillut McLaren esitti Australian Grand Prix -viikonloppuna kattojärjestö FIA:n tekniselle delegaatille Charlie Whitingille kolme erillistä epäilystä, missä F2007 -autojen epäiltiin rikkovan sääntöpykäliä.

Tiistaina ilmestyvän saksalaisen Auto, Motor und Sport -lehden mukaan Whiting syynäsi Ferrarin kohta kohdalta ja katsoi kaikki sen kehitelmät laillisiksi.

Pieni vaihdelaatikon kohdalle sijoitettu siiveke ei jousta, pohjan sivuilmanohjain ei ole kiinni sivuponttoonissa eikä pohja jousta - tai joustaa juuri sen verran kuin sallitaan, sillä Whitingin mukaan täysin kiinteä hajoaisi iskeytyessään maahan.

Whiting tarkasti sekä Ferrarin että BMW:n pohjat ennen kisaa ja ilmoitti jo silloin McLarenin edustajille, että ne ovat lailliset.