F1

Red Bull halusi
paremmat johtajat

Turun Sanomat
HEIKKI KULTA
F1-radoilta karkoitetun Jaguarin muodonmuutos Red Bull Racing -talliksi viimeisteltiin perjantaina, kun Fordin perimänä vielä johtopaikoilla jatkaneet tallipäällikkö Tony Purnell ja toimitusjohtaja David Pitchford irtisanottiin tehtävistään.
   Uusi omistaja Dietrich Mateschitz palkkasi urheilujohtajan vakanssilla tallin kilpatoimintaa johtamaan 31-vuotiaan englantilaisen Christian Hornerin.
   Lähipäivinä Red Bullin tekniseksi johtajaksi nimetään 39-vuotias italialainen Günther Steiner, joka keskittyy organisointiin eikä puutu autosuunnitteluun.
   Steiner toimi Jaguarilla vastaavissa tehtävissä jo Niki Laudan johtaessa tallia 2002.
   Mitään varsinaista riitaa ei entisen Jaguar-johdon erottamiseen liity. Pitchford vastusti Mateschitzin päätöstä vaihdella toista kilpakuljettajaa, mutta se ei ollut miehistövaihdoksen syynä.

Horner osaa
hommansa

   Mateschitzin lähipiirin mukaan itävaltalaispohatta ei pitänyt Purnellia ja Pitchfordia todellisina formulaosaajina, vaan enemmän Fordin edustajina. Jos kaksikko olisi ollut pätevä tehtävissään, Jaguarin tulokset olisivat olleet paremmat.
   - Horner on oikea mies tähän tehtävään. Jos haluamme parantaa tuloksia, meidän on terävöitettävä organisaatiota ja värvätä osaavampaa henkilökuntaa, Mateschitz luonnehti ratkaisuaan.
   Horner ajatti viime kaudella Red Bullin tukeman Vitantonio Liuzzin FIA:n F3000-mestaruuteen. Hän perusti oman Arden-tallinsa 1997 ja ajoi kaksi ensimmäistä vuotta kilpaa sen kuljettajana.
   Arden osallistuu tänä vuonna uuteen GP2-luokkaan, joka kilpailee Grand Prix -viikonloppuisin F1-kisojen yhteydessä.