Moottoriurheilu

Hortolle Drag Racingin EM-hopeaa

Antti Horto voitti EM-hopeaa Drag Racingin Top Fuel -luokassa. Mitalin väri varmistui viikonloppuna ajetussa kauden päätöskisassa Englannin Santa Podissa.

Seitsemän vuotta Drag Racingin Top Fuel -luokassa tiiminsä kanssa kisannut 33-vuotias Horto on tehnyt pitkäjänteistä työtä menestymisen eteen. Tavoitteena olleesta EM-mitalista tuli vihdoin konkretiaa, kun Horton kaulaan ripustettiin viime viikonloppuna Englannissa ajetussa finaalissa EM-hopeamitali.

– Kyllä mitali maistuu erittäin hyvältä. Seitsemän vuotta tässä ollaan painettu tiimin kanssa ja nyt tuli mitali, joten ei voi olla kuin ylpeä sekä itsestä että tiimistä, Orimattilasta kotoisin oleva Horto iloitsee.

Miehen menestyksen avain kuusi osakilpailua käsittäneellä kaudella olivat tasaiset suoritukset. Jo kauden avauksessa niin ikään Santa Podin radalla toukokuun lopulla ajetussa osakilpailussa Horto teki oman ennätyksensä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Kausi alkoi tosi hyvin meiltä Englannista. Kesäkuussa päästiin Ruotsissa finaaliin ja otettiin osakilpailun kakkossija. Heinäkuun alussa Alastaron kotikisassa ajettiin semifinaaliin, mutta kärsittiin aika laaja moottoririkko, eli se oli kauden huonoin kisa. Saksan Hockenheimissa elokuussa tuli tappio, mutta siinä meni muillakin pisteet vähän ristiin, joten pystyttiin pitämään kakkossija halussa.

Eagle Racing Motorsport Teamia edustavan miehen kauden paras osakilpailusijoitus tuli elokuun lopulla ajetusta Ruotsin osakilpailusta, josta hän kuittasi itselleen voiton.

– Siellä kaikki meni nappiin. Se oli tämän kauden ainoa voitto ja minun uran toinen osakilpailuvoitto, eli ei sekään ihan jokapäiväistä herkkua ole. Mutta yleensä tässä lajissa pärjää nimenomaan tasaisella suorituksella vaikkei voittoja tulisikaan.

Ennen tätä kautta Horton paras loppusijoitus oli neljäs sija kahden vuoden takaa. EM-hopean jälkeen ensi kauden suunnitelmat ovat nyt varsin kirkkaat:

– Mestaruutta lähdetään hakemaan! Minun erittäin hyvät yhteistyökumppanit ovat mahdollistaneet sen, että olen saanut kilpailla tällä tasolla ja kun he ovat valmiita jatkamaan myös ensi vuonna, niin toki lähdetään hopeaa kiillottamaan. Nyt vedetään kuitenkin ensin talvi vähän taukoa ja homma alkaa taas huhtikuussa.

Kiihdytysajon Top Fuel -luokan Euroopan mestariksi kruunattiin maltalainen Duncan Micallef. EM-pronssia saavutti Ruotsin Mikael Kågered. Suomen Anita Mäkelä sijoittui luokan viidenneksi, Timo Lehtimäki yhdeksänneksi ja Janne Ahonen sijalle kymmenen.