Jalkapallo

Jussi Aalto aikoo muuttaa Turkuun, eikä Raumalle

Ykkösen päättyneen kauden toiseksi paras maalintekijä, KTP:ssa 25 maalia iskenyt Jussi Aalto , 31, tunnustaa, että hänen siirtymiseensä Turun Palloseuraan 2+1-vuotisella sopimuksella vaikutti myös se, että hänen synnyin- ja kotikaupunkinsa on alle sadan kilometrin päässä Turusta.

– Totta kai se auttoi asiaa, että Rauma on lähellä. Aion kuitenkin muuttaa ihan Turkuun, josta aion ostaa oman asunnonkin, jos vain sopiva löytyy. Kaiken lisäksi TPS on iso perinteikäs seura ja Turku muutenkin tuttu kaupunki, kommentoi siirtoaan puhelimitse lomamatkalta Kanariansaarilta tavoitettu Aalto, jonka isoveli Iiro Aalto pelasi TPS:ssa 2008-09.

Jussi Aallon kotkalainen tyttöystävä yrittää myös päästä Turkuun opiskelemaan oikeustiedettä.

Aalto on jo aiemmin pelannut Pietarsaaren Jarossa Mika Laurikaisen valmennuksessa kaudet 2007-08.

– Tunnen Laurikaisen jo niiltä ajoilta, kun itse olin vielä Pallo-Iiroissa ja Mika valmensi ÅIFK:ta, vahvisti Aalto.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TPS:n päävalmentaja Laurikainen odottaakin Aallolta kovia tehoja ensi kaudella.

– Jussi on kylmäpäinen pelaaja, jolla on monen vuoden kokemus myös Ykkösestä. Hän tekee perustyötä erittäin hyvin.

Palkkahaitarin kärkipään pelaajia

Toimitusjohtaja Juha Reinin mukaan Jussi Aalto on TPS:lle sellainen profiilipelaaja, joka menee seuran palkkahaitarissa 3-5 kärkinimen joukkoon.

Jos Mikko Hyyrynen jatkaa vielä pelaajauraansa TPS:ssa, hän on Aallolle tuttu kärkipari Jarosta kaudella 2008.

– Hyyrynen oli silloin target-pelaajamme ja minä pelasin enemmän siinä takana, muisteli Aalto, joka myönsi, ettei puolustaminen ole hänen isoimpia vahvuuksiaan.

Päävalmentaja Laurikainen sanoi uskovansa, että Hyyrynen jatkaisi vielä pelaajauraansa.

Aallon mukaan TPS voi ihan hyvin taistella noususta takaisin liigaan jo ensi kaudella.

– Ykkösessä Ilves ja KTP ovat ne pahimmat kilpailijat. Hakakin on varmaan kova, kunhan saavat ensin valmentajan ja muuta. TPS:n nuoret pelaajat pärjäävät Ykkösessä, vaikka muutamia kokeneempiakin pelaajia tarvitaan lisää. Liigan ja Ykkösen ero on siinä, että Ykkösessä on joukkueissa aina mukana muutama sellainen pelaaja, jotka eivät vielä liigassa pärjäisi, summasi Aalto.

Oskari Jakoselle ei kasata vielä paineita

TPS julkisti tiistaina myös 17-vuotiaan SalPa-kasvatin Oskari Jakosen sopimuksen.

– Oskarille ei laiteta vielä tulevalle kaudelle isoja paineita. Näen hänet kuitenkin tarvittaessa kymppipaikan pelaajana, totesi päävalmentaja Laurikainen.

Oskari Jakonen on entisen TPS:n maalivahdin ja toimitusjohtajan Petri Jakosen poika. Oskari Jakonen on ehtinyt myös käydä jo alkuvuodesta tanskalaisen Midtjyllandin nuorisoakatemian riveissä.

Päättyneen kauden pelajistaan TPS teki Santeri Peltolan, Miro Tenhon, Niklas Blomqvistin, Niklas Fribergin ja Waltteri Peltolan kanssa jatkosopimukset. Heistä Tenho ja Blomqvist ovat alunperin KaaPosta ja Friberg SalPasta. Viisikon vanhin, 21-vuotias Santeri Peltola ja nuorin, Waltteri Peltola, ovat TPS:n oman juniorimyllyn kasvatteja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lehtonen, Aspegren ja Tamminen lähtevät

TPS:n päättyneen kauden pelaajista varmoja lähtijöitä ovat ilman jatkosopimusta jääneet Juho Lehtonen ja Felipe Aspegren sekä VPS:aan siirtyvä Eero Tamminen . VPS julkaisee Tammisen sopimuksen tänään.

Jesper Brechtel hakee seuraa toisesta kotimaastaan Saksasta ja HJK:n kanssa tiettävästi harjoitteleva Joachim Osvoldilla on vielä sopimusta Lilleströmin kanssa vuosi jäljellä. Alex De John jatkanee myös jossain muualla kuin TPS:ssa.

Jukka Lehtovaaran sopimus jatkuu, mutta hän etsinee isompia haasteita uralleen.

– Emme aio asettua esteeksi Jukan uralle, huomautti toimitusjohtaja Reini.

Sami Rähmösen ja Mika Ääritalon kanssa TPS neuvottelee. Heistä Ääritalon tyttöystävä työskentelee Helsingissä Palloliitossa, joten esimerkiksi liigaan noussut HIFK saattaisi olla Ääritalosta kiinnostunut.

Rähmösellle toimitusjohtaja Reini yrittää räätälöidä pelaamisen ohella jotain muutakin toimenkuvaa, joka ei olisi kuitenkaan valmentamista.

Santeri Mäkisen sopimusasiat ovat auki, mutta hän olisi hyvä lisä Laurikaisen palettiin.

Päävalmentaja Laurikaisen ja toimitusjohtaja Reinin mukaan TPS etsii vahvistuksia vielä lähinnä topparia ja laitapelaajia. Tällä hetkellä sopimuspelaajia on 12.

Jos Lehtovaara myydään, sitten seura tarvitsee myös uuden maalivahdin, vaikka Arnold Uschanoff ja Jere Aalto ovatkin jo tulikasteensa saaneet.

Turun Sanomat

JARI WELLING