Serhe Atakayi siirtyy Glasgow Rangersista lainalle SJK:hon

Jonny Holmén
Serge Atakayi pelasi Veikkausliigaa Jarossa jo kaudella 2015. Kuvassa häntä yrittää puolustaa InterinEgzon Belica.
Serge Atakayi pelasi Veikkausliigaa Jarossa jo kaudella 2015. Kuvassa häntä yrittää puolustaa InterinEgzon Belica.

Skotlannin Glasgow Rangersinssa pelaava Serhe Atakayi siirtyy lainalle jalkapalloliigan SJK:hon. Seinäjokilaisten valmentajana on Alexei Eremenko, joka käytännössä on kasvattanut Atakayin huipputason jalkapalloilijaksi.

Atakay, 20, debytoi Veikkausliigassa Jarossa. Hän on sarjan kaikkien aikojen nuorin maalintekijän kaudelta 2015.

Rangersissa hän on pelannut reserveissä ja nuorten joukkueessa ja myös yhdessä liigapelissä, jossa hän loukkaantui viime marraskuussa.

Atakayin lainasopimus kestää kesäkuun 11. päivään asti.

– Tulin tänne, koska tarvitsen lisää peliaikaa. Olen seurannut SJK:ta koko talven ja kun he soittivat, en voinut sanoa ei. SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko on minulle kuin isä ja hän on auttanut minua todella paljon, Atakayi kertoi SJK:n tiedotteessa.

– Olen todella iloinen, miten hyvin minut on otettu täällä vastaan. Kaikki ovat toivottaneet minut hyvin tervetulleeksi. Haluan tehdä kaikkeni ja auttaa SJK:ta niin hyvin kuin pystyn, Atakayi jatkaa.

– Rangersin päävalmentaja Steven Gerrard katsoo, että pystyn pelaamaan ensi kaudella jo heidän kanssa. Siellä on varmasti vielä paljon suunnitelmia, joten katsotaan miten kesällä käy, sanoo Atakayi vielä lopuksi.

SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko on tietenkin tyytyväinen.

– Hänen taitonsa ja ominaisuutensa ovat joka tapauksessa sellaiset, että olen varma, että hän tulee olemaan meille iso apu. Jo hänen nopeutensa yksistään, jatkaa Eremenko.

– Hän on ollut kovassa ympäristössä ja oppinut taatusti asioita kovemmalla tasolla kuin täällä. Nyt hän haluaa todistaa kykynsä kaikille. Ja hän todella halusi tulla tänne, Eremenko kertoo.

Atakayi on syntynyt Kongon Kinshasssa, mutta tullut Suomeen jo 10-vuotiaana. Hän varttui Pietarsaaressa Eremenkojen perheessä ja sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2016. Atakayi on pelannut Suomen nuorten maajoukkueissa ja pelannut yhden ottelun Skotlannin pääsarjassa Rangersin paidassa. Hän siirtyi Rangersiin FF Jarosta kesällä 2016.