Jalkapallo

15-vuotiaiden parhaimmisto koolla Kupittaalla

15-vuotiaiden C-poikien kansallinen Kai Pahlman -lopputurnaus järjestetään viikonloppuna Kupittaan kentillä.

Junioreiden SM-turnaus on saanut nimensä legendaarisen jalkapalloilija Kai Pahlmanin mukaan, ja se on järjestetty vuodesta 1993 saakka. Turnaukseen järjestetään vuosittain pallopiireittäin karsintasarjat, joista lopputurnaukseen pääsee ikäluokan 16 parasta seurajoukkuetta.

Kupittaan turnaukseen osallistuu järjestävän seuran Interin lisäksi esimerkiksi TPS sekä Salon Palloilijoiden joukkue. Turnauksen johtaja ja Interin junioripäällikkö Pasi Hyvätti arvioi suosikeiksi TPS:n lisäksi HJK:n, FC Espoon ja TPV:n joukkueet.

– Järjestäjän kannalta tämä on suuruusluokkansa vuoksi haasteellinen turnaus, mutta toisaalta 30 talkoolaisellamme on jo rutiinia kaikenlaisten futistapahtumien organisoimisesta, Hyvätti sanoo.

Turnaus alkoi jo torstaina Impivaaran jalkapallohallissa pidetyllä joukkuetaitokilpailulla, jonka tulokset ratkaisevat sijoitukset mikäli joukkueet päätyvät alkusarjassa tasapisteisiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Joukkueet on jaettu neljään lohkoon, joiden päätteeksi kaikki pääsevät vielä pelaamaan sijoitusotteluja.

Ottelut alkavat perjantaiaamuna Kupittaan futiskeskuksen neljällä luonnonnurmella jatkuen sunnuntain finaaliin asti. Loppuottelu pelataan Kupittaan stadionilla.

Viikonlopun helteinen sää vaikuttaa pelien kulkuun.

– Peleissä pidetään kummallakin puoliajalla puolen minuutin juomatauko, vaikka peliaika onkin vain 2x30 minuuttia, Hyvätti kertoo.

Niinistö seuraamaan loppuottelua

Inter järjestää turnauksen yhteydessä joukkueiden valmentajille huippukoulutusta, sillä perjantai-iltana jalkapalloilun saloista luennoi hollantilaisen AZ Alkmaarin akatemian johtaja Aloys Wijnker. Järjestäjät ovat myös kutsuneet koko turnausväen katsomaan lauantaista jalkapalloliigan ottelua Inter–HJK.

Turnaus on eräs Suomen palloliiton Turun piirin 90-vuotisjuhlatapahtumista. Turnauksen arvoa nostaa se, että tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Palloliiton puheenjohtajanakin toiminut Niinistö kunnioittaa läsnäolollaan sunnuntaina kello 16 pelattavaa loppuottelua, jossa hän jakaa palkinnot.

Kaikkiin turnauksen otteluihin on vapaa pääsy.

– Toivottavasti yleisö löytää runsain joukoin paikalle. Mukana on ikäluokan Suomen parhaimmisto, ja pelaajille tämä on iso näytönpaikka myös Euroopasta saapuvia kykyjenetsijöitä silmällä pitäen, Hyvätti toteaa.

Turun Sanomat

JOONAS JUSSILA