TPS:llä kaksi pelaajaa jalkapalloliigasta – "Alim epäonnistui viime vuonna"

Jari Laurikko
Anton Lepola voitti TPS:n riveissä A-nuorten SM-kultaa vuonna 2015.
Anton Lepola voitti TPS:n riveissä A-nuorten SM-kultaa vuonna 2015.

Harri Ahola

Tulevaan jalkapallon Ykkösen kauteen valmistautuva TPS teki kaksi pelaajahankintaa liigaseuroista. Toinen uusista pelaajista on TPS:n oma kasvatti Anton Lepola, joka pelasi viime kaudella seitsemän liigapeliä IFK Mariehamnissa.

22-vuotias Lepola muodostaa maalivahtikaksikon viime kaudella kakkosvahtina pelanneen Miikka Mujusen kanssa.

– Anton osoitti viime vuonna olevansa liigatason maalivahti, hän tuo meille myös tosi hyvän kilpailutilanteen. Meillä on nyt kova ja laadukas maalivahtipari jalkapallon Ykköseen, TPS:n päävalmentaja Tommi Pikkarainen kuvaili seuran kotisivuilla.

Toinen uusi pelaaja on Ilveksestä saapuva 23-vuotias Alim Moundi. Keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella kuusi liigaottelua tamperelaisten riveissä, mutta ei onnistunut vakuuttamaan päävalmentaja Jarkko Wissiä.

Moundilla oli sopimus Ilveksen kanssa myös kaudesta 2019, mutta kamerunilaiselle ei nähty roolia tulevalle kaudelle. Talven aikana hän kävi näyttämässä taitojaan myös TPS:n liigapaikan vieneessä KPV:ssä, mutta uudeksi osoitteeksi näyttää muodostuvan Turku.

Kamerunin nuorisomaajoukkueissakin esiintyneen kahden suunnan keskikenttäpelaajan sopimuksessa on tosin neljän kuukauden koeaika.

–  Alim epäonnistui viime vuonna, kun hän tuli ensimmäistä kertaa Suomeen. Syitä voi olla monia. Olen nähnyt potentiaalia ja olen nähnyt, miten hän pystyy pelaamaan maajoukkuepaita päällä. Odotan, että hän on meille iso vahvistus. Alim on taitava, syöttää nopeasti ja liikkuu erittäin hyvin, Pikkarainen arvioi.