Maajoukkuemies Gündogan pelkää Saksan kannattajien buuausta

Saksalaisjalkapalloilija Ilkay Gündogan pelkää, että hänelle buuataan ensi viikolla Ranskaa vastaan pelattavassa Kansojen liigan ottelussa. Päävalmentaja Joachim Löw julkaisee joukkueen keskiviikkona.

Gündogan toivoo olevansa mukana joukkueessa, mutta hänellä on muistissa edellinen kotiyleisön edessä pelattu maaottelu. Kesäkuun alussa saksalaiskannattajat buuasivat Gündoganille, joka joutui yhdessä Mesut Özilin kanssa kritiikin kohteeksi keväällä poseerattuaan yhteiskuvissa Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

– Toivon, että minut otettaisiin vastaan hyvin ennen kaikkea joukkuekavereiden ja Saksan jalkapalloliiton puolesta, Gündogan kertoi saksalaislehti WAZ:lle.

Saksassa syntyneet, mutta turkkilaistaustaiset Gündogan ja Özil saivat lisää vihaa niskoilleen kesän MM-kilpailuissa, jotka päättyivät Saksan osalta katastrofiin.

– Toivon myös, ettei minulle vihelletä stadionilla. Jos näin kuitenkin tapahtuu, minun on kohdattava se. Ottelu tulee olemaan testi, ja lupaan tehdä parhaani, Gündogan jatkoi.

Gündogan toivoi Özilille paremmat jäähyväiset

Özilin mitta täyttyi heinäkuussa, ja hän ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa. Samalla hän antoi täyslaidallisen Saksan jalkapalloliiton johdolle, jota Özil syytti rasismista.

Saksan jalkapalloliitto myönsi vihdoin elokuussa epäonnistuneensa Erdogan-kohun jälkeisessä viestinnässään ja siinä, miten maajoukkueen kannattajat tekivät etenkin Özilistä syntipukin MM-epäonnistumiselle. Liitto myönsi, ettei tukenut tarpeeksi Öziliä.

– Özilin puuttuminen on menetys maajoukkueelle. Mesutilla on ollut vaikutusta minuun henkilökohtaisestikin, ja hän oli yksi syy, miksi ylipäätään halusin pelata Saksalle, Gündogan myönsi.

– Olisin toivonut hänelle paremmat ja ansaitummat jäähyväiset maajoukkuepeleistä, Gündogan jatkoi.