Inter varmisti jatkopaikan Iirot-voitolla

Inter–Pallo-Iirot 5–0

Inter varmisti Suomen cupin D-lohkosta jo lauantaina jatkopaikan Javenture-areenalla, kun se löi Rauman Pallo-Iirot 5–0 (1–0) ja TPS hävisi jo aiemmin päivällä Legirus Interille 1–2. Näin Inter on vähintään lohkokakkonen ja mukana ainakin puolivälierien jatkokarsinnassa.

Jos Inter voittaa tai pelaa tasan 1. maaliskuuta viimeisessä lohkopelissään IFK Mariehamnia vastaan Eckerö-hallissa, turkulaiset menevät silloin lohkovoittajana suoraan puolivälieriin. Tasapelikin tosiaan riittää lohkovoittoon, koska Interillä on ahvenanmaalaisia parempi maaliero.

Pallo-Iiroja vastaan Interin voiton takuumies oli argentiinalaisvahvistus Lucas Garcia , joka teki ottelussa hattutempun eli kolme maalia. Hän teki ensimmäisen eli 1–0-osumansa puolen tunnin pelin jälkeen. Hän vastasi myös 67. minuutilla 2–0-maalista ja 87. minuutilla 5–0-päätösnumeroista.

– Tällaiset ottelut alemman sarjatason joukkueita vastaan pitääkin voittaa ehdottomasti. Olenkin onnellinen siitä, että otimme selvän voiton, sanoi Garcia, joka halusi käyttää espanjan kielen tulkkinaan Interin fysioterapeuttia Eduardo Rodriguezia , vaikka argentiinalainen puhuu jo ihan kohtuullisesti englantiakin.

– Tiesimme jo ennen ottelun alkua, että meille olisi tärkeää tehdä useampi maali. Vaikka teimme ensimmäisen maalimme jälkeen muut maalimme vasta hieman myöhemmässä vaiheessa, niin parempi myöhään kuin ei milloinkaan, totesi Garcia, jonka edellisestä hattutempusta olikin jo aikaa.

– Edelliset kolme maaliani tulivat Romanian cupin pelissä vuonna 2002, muisteli Garcia, joka pelasi tuolloin Romanian liigan Ceahlául Piatra Neamtissa.

Interin 3–0-maalin teki 75. minuutilla Timo Furuholm ja 4–0-osuman 79. minuutilla Philip Njoku .

– Tarvitsimme tästä pelistä voiton ja maaleja, joten ne tavoitteet täyttyivät. Vastustajalla ei ollut mitään hävittävää, joten heidän ei tarvinnut pelätä meitä, vaikka olemmekin liigajoukkue. Toisella puoliajalla kuitenkin pystyimme toteuttamaan jo paremmin päävalmentajamme toiveita, mietti nigerialainen Njoku.

– Pääsin itsekin sitten maalintekoon, kun minulla oli toisella puoliajalla lupa nousta yhä enemmän ja enemmän mukaan hyökkäyksiin, jatkoi Njoku, jolla on Interin kanssa edelleen sopimus, mutta hän kävi silti jokunen aika sitten KuPS:n testissä.

– Olin tosiaan parisen viikkoa sitten KuPS:n harjoituksissa neljä-viisi päivää. Nyt päävalmentajamme on kuitenkin rohkaisuut minua ja vakuuttanut, että saan Interissäkin edelleen mahdollisuuden, huomautti Njoku.

Interin päävalmentaja Shefki Kuqi ei ollut suurinumeroisesta voitosta huolimatta kovinkaan tyytyväinen joukkueensa esitykseen Kolmosen Pallo-Iiroja vastaan.

– Tulos peittää alleen paljon asiota, sillä varsinkin ensimmäinen puoliaika oli meiltä katastrofi. Meidän olisi pitänyt liikuttaa paremmin palloa, eikä vajota Pallo-Iirojen tasolle. Toinen puoliaika oli meiltä jo parempi, kun Pallo-Iirot alkoi väsyä. Parempaa vastustajaa vastaan tällainen esitys ei olisi kuitenkaan riittänyt, puhalteli Kuqi.

Vaihdosta 62. minuutilla peliin päässyt Interin Lassi Viholainen pelasi ensimmäiset minuuttinsa edustusjoukkueessa. Aivan ottelun lopussa kentälle tullut Juho Nurmi sitä vastoin debytoi Interissä jo viime kaudella Suomen cupissa Käpylän Palloa vastaan.

Inter: Henrik Moisander; Niko Markkula (90. Juho Nurmi), Ari Nyman, Kosta Manev, Petros Kanakoudis; Henri Lehtonen (v), Philip Njoku, Lucas Garcia; Guy Gnabouyou, Timo Furuholm (76. Kevin Mombilo), Albion Ademi (62. Lassi Viholainen).

Pallo-Iirot: Panu Erama; Severi Kankkunen (v), Eetu Setänen (v), Aake Rapala, Juho Torkkeli; Leevi Ahonen (62. Stanley Ukwuoma 72. Roope Virtanen), Eetu Kaipio, Konsta Siivonen, Mikko Valtanen; Juho Patola, Juuso Snicker (46. Aleksi Toivonen).

Jari Welling

Kuvat: Jane Iltanen