Nostalgia: Interille ruotsalainen hyökkääjä Teberio 30.11.1998

Kuvateksti: Richard Teberio (kesk.) oli tehokas maalitykki Interille. Sen sai kokea Jarno Heinikangas jo FC Lahden aikoinaan.

Jalkapalloliigaan noussut Inter Turku hankki hyökkäysvoimaa Ruotsista tekemällä lauantaina kolmen vuoden sopimuksen 27-vuotiaan Richard Teberion kanssa.

Göteborgilaisen Västra Frölundan kasvatti Teberio on aikoinaan pelannut Ruotsin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa ja hänellä on takanaan noin 60 ottelua Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa. Maalejakin on syntynyt noissa otteluissa 20.

Viimeksi Teberio pelasi Allsvenskanissa Degerforsin riveissä 1996, jolloin hänen valmentajanaan toimi nykyinen Vaasan Palloseuran valmentaja Sören Cranz .

Kasvattajaseurassaan Västra Frölundassa Teberio pelasi aina vuoteen 1995 asti. Sen jälkeen hän siirtyi Degerforsin kautta Kalmar FF:ään. Viime talvena Teberio edusti Croatia Zagrebia, jonka riveissä hän voitti myös Kroatian mestaruuden. Vähän peliaikaa Croatia Zagrebissa saanut Teberio siirtyi kesken viime kesän Norjan 2. divisioonan Nybergsundiin, jossa hän ehti pelata viisi ottelua, joissa hän teki myös kolme maalia.

Interiin Teberio tuli maarianhaminalaisten yhteyksien kautta. Teberio oli Interissä näytillä viikon verran ja vakuutti taidoillaan valmentaja Timo Askolinin .

Hyvä pelikäsitys ja kosketus palloon

– Teberio pystyy pelaamaan sekä puhtaana hyökkääjänä että hyökkäävänä keskikenttämiehenä. Hän on selvästi pelaava sentteri, jolla on myös hyvä pelikäsitys ja erinomainen kosketus palloon, kuvaili "Panda" Askolin uutta vahvistustaan.

Teberio liittyy Interin riveihin varsinaisesti 4. tammikuuta, jolloin Inter aloittaa valmistautumisen ensi kauden jalkapalloliigaan. Valmentaja Askolin toivookin, että siihen mennessä hänen pelaajalistansa on lopullisesti valmis.

– Vahvistuksia on jo saatu, mutta muutama pelaaja on vielä haussa. Nyt etsimme ennen kaikkea topparia. Toppareita aina tarvitaan, kun loukkaantumiset ja pelikiellot tulevat kuitenkin rassaamaan pelikauden aikana, kertoi Askolin.

– Puolustava keskikenttämies olisi myös tarpeen, etenkin, kun David Wilsonin kauppa meni viime hetkellä mönkään, jatkoi Askolin.

Interin ryhmästä Samuli Lindelöf , Mats Gustafsson ja Juho Kirjonen ovat käyneet leikkauspöydällä. Myös Jani Keula joutuu mitä ilmeisimmin operoitavaksi.

Veli-Pekka Nurmi siirtyi opiskelupaikan takia Interistä 1. divisioonan TP-Seinäjokeen ja lääkäri Marko Vesanen lähtee jäähdyttelemään alemmalle sarjatasolle.

Turun Sanomat

Jari Welling