Jalkapallo

Nostalgia: Tallinnan Flora hankki Johanssonin pelioikeudet 4.3.1997

Kyprokselta tavoitettu Viron jalkapalloilun vahva mies Aivar Pohlak myöntää, että Jonatan Johansson tulee Suomen maajoukkueen Malesian matkalta Kyprokselle keskiviikkona ja liittyy Tallinnan Floran leirimiehistöön.

Itse asiassa Pohlakin mukaan Johansson on enemmän Floran mies kuin TPS on myöntänyt.

– Hän ei ole pelkästään näytillä täällä kansainvälisessä turnauksessa, vaan jää meille, Pohlak sanoi.

Pohlakin miehistö on 29 pelaajan voimin neljä kuukautta Kyproksella leirillä perheineen. Suomalainen jalkapalloseura ei voi tällaista kuvitellakaan. Leiri jatkuu maaliskuun loppuun.

Ei ole siis ihme, jos Tallinnaan valmistuu uusi jalkapallostadion ennen kuin Helsingissä on päästy arkkitehtikilpailua pidemmälle.

Pohlak on nuorentanut Floran joukkuetta, ja siksi vanhat kokeneet maajoukkuemiehet saavat lähteä vaikka Suomeen. Toomas Kallasten sopimus Jaron kanssa näyttää varsin todennäköiseltä. Hänen kanssaan tiistaina saapuu Lembit Rajala , jonka taidot hyökkääjänä riittänevät myös sopimukseen Pietarsaaressa, jos luupiikki jalassa ei enää haittaa pelaamista.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Arnivaaran mukaan Johansson päättää

TPS Jalkapallon puheenjohtaja Jukka Arnivaara vahvistaa, että Johanssonin pelioikeudet ovat siirtyneet Floralle. Arnivaaran mukaan Johansson on kuitenkin Florassa vain etsimässä pelipaikkaa muualta Euroopasta.

– Olen allekirjoittanut sopimuksen jossa todetaan, että Johansson päättää maaliskuun loppuun mennessä itse, missä pelaa. Sopimuksessa on myös Johanssonin ja Pohlakin nimet, Arnivaara painottaa.

Arnivaara uskookin Johanssonin päätyvän valinnassaan TPS:aan. Hän perustaa uskonsa siihen, että Johansson etsii Euroopasta nimenomaan pääsarjatason seuraa kovasta jalkapallomaasta.

Tähän aikaan vuodesta keskieurooppalaisiin joukkueisiin on vaikea päästä, koska kausi on jo loppupuolella mutta kuitenkin pahasti kesken.

– Syksyllä tilanne on jo täysin toinen ja uskonkin, että Tintti silloin pelaa jossakin Euroopassa, Arnivaara lisää.

Floran kautta on myyty pelaajia yllättävänkin kovatasoisiin seuroihin. Seuran taustalta löytyy sveitsiläisiä rahoittajia ja Floran oma talous onkin hyvässä kunnossa. Viime talvena Floran joukkue mm. leireili neljä kuukautta Kyproksella.

TS-STT