JYP-Akatemia ryösti pisteet Kupittaalta

Tuto - JYP-Akatemia 1-4

Lähtökohdat illan otteluun olivat erittäin selkeät. Karsintapeikkoa vastaan taisteleva vierasjoukkue oli lähes pakkovoiton edessä, kun taas Tuto oli käytännössä varmistanut runkosarjan kakkossijan.

Tuton päävalmentaja Miika Elomo myönsi, että joukkueiden tahtotasoissa oli lauantaina pieni mutta tarpeeksi selvä ero.

– Joku kuuluisampi mies sanoi joskus, että kun vastustajalla on sata lasissa ja itsellä 95, niin tulos on tämännäköinen, Elomo totesi.

Tappiosta huolimatta Elomo ei ollut joukkueensa otteisiin suuremmin pettynyt, sillä joukkue on harjoitellut viime ajat erittäin kovaa.

– Sarjasijoitus on jo ollut aika varma, niin olemme voineet harjoitella kevättä varten. Väsymys näkyi ehkä ensimmäistä kertaa, Elomo arvioi.

 

Tuton aloitus oli erittäin vahva, ja vierasjoukkue joutui heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen todelliseen mankeliin.

Alku oli vahva myös tuloksellisesti, sillä avausosumaa juhlittiin jo kahden minuutin pelin jälkeen. Aleksi Rutasen tarkka laukaus napsahti tolpan kautta verkkoon, niin että kilahdus kuului Kupittaan jäähallin jokaiseen nurkkaan.

Tuton vahva ote alkoi lipsua erän edetessä, ja tarkasti puolustanut JYP-Akatemia pääsi peliin mukaan.

– Siinä ehkä vähän jalka nousi kaasulta. Ei meidän peli ollut luokatonta. Hallittiin kiekkoa mutta oltiin vähän pelin ulkopuolella, Elomo kommentoi.

Tasoitus nähtiin vieraiden pelatessa ylivoimaa, kun Riku Sihvonen pääsi iskemään Henri Niemen laukauksesta tulleen paluukiekon tyhjään Tuto-maaliin.

Vieraat onnistuivat avauserässä vielä toistamiseen, kun Waltteri Lehtonen yllätti Rasmus Rinteen pienestä kulmasta. Oivaltavan syötön maalin takaa antoi kultakypärä Riku Pitkänen .

 

Ottelu sai ikävän käänteen toisessa erässä, kun Tomi Wileniuksen taklaus osui kiekottomaan Anton Stråkaan . JYP-Akatemian hyökkääjä meni taklauksesta täysin kuutamolle, ja hänet vietiin paareilla pois kaukalosta. Tilanne näytti siltä kuin Wilenius olisi ennakoinut Stråkalle syöttöä, mutta tilanteesta tuomittu ulosajo oli tuomaristolta ainut oikea ratkaisu.

Tuton alivoima oli erinomaisella tasolla, mutta JYP-Akatemia iski heti jäähyn päättymisen jälkeen.

Riku Tiainen tarjoili huikean poikittaissyötön ja Ville Tiitinen naulasi tarkasti kiekon ohi Rinteen.

Tuto haki tasoitusta vimmatusti, mutta Riku Pitkänen viimeisteli loppulukemat tyhjään Tuto-verkkoon.

HENRI SALORANTA