TPS jännitti itsensä pihalle

Kärpät–TPS 2–0, voitot 1–0

TPS:n A-nuorten pudotuspelit käynnistyivät maanantaina Oulussa 0–2 -tappiolla Kärpille. Oululaisten maaleista vastasivat Sami Pekkala ja Markus Nutivaara kolmannessa erässä.

– Emme olleet läheskään parhaimmillamme. Kaiken piti olla hyvin, mutta tuntui, että jännitimme itsemme pihalle, TPS:n päävalmentaja Mikko Haapakoski sanoi.

– Kaksi erää jaksoimme taistella kohtuullisesti, mutta kun Kärpät sai heti kolmannen erän alkuun maalin, tuskamme kasvoi liian suureksi.

TPS:n maalilla kiekkoja torjui edustusjoukkueesta palannut Aleksandar Georgijev , jolle kertyi ottelussa 40 torjuntaa.

– Georgijev oli erittäin hyvä. Jouduimme tappamaan paljon alivoimaa ja sitä kautta laukauksia tuli hänelle paljon, Haapakoski kertoi.

TPS oli Oulussa liikkeellä vain kolmella täydellä kentällisellä ja yhdellä ylimääräisellä pelaajalla. Georgijevin lisäksi TPS oli saanut edustusjoukkueesta takaisin keskushyökkääjät Teemu Lämsän ja Julius Vähätalon sekä edellisessä pelissä liigadebyyttinsä tehneen puolustaja Martin Bergerin .

Kärpät puolestaan peluutti muun muassa nuorten MM-joukkueen ketjua Jesse Puljujärvi – Antti Kalapudas – Sebastian Aho kokonaisuudessaan.

– Me saimme juuri ja juuri kasaan kuusi puolustajaa. Tällä kapealla miehistöllä pitää kuitenkin nyt vain pärjätä, Haapakoski mietti.

Nuorten SM-liigan toinen puolivälieräpeli pelataan heti tiistaina Oulussa.

– Pystymme parantamaan paljon. Nyt karstat ovat pois koneesta, eikä meillä pitäisi enää olla mitään jännitettävää. Odotan huomiselta aivan erilaista ilmettä, Haapakoski sanoi.

Sarjan voittoon vaaditaan kolme voittoa. Kolmas ottelu pelataan torstaina Turussa.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ