Leijonien ensimmäinen MM-ryhmä julki – TPS:n Kaapo Kakko mukana

Ari-Matti Ruuska
Kaapo Kakon kevään tavoitteena on yltää Suomen MM-kisajoukkueeseen.
Kaapo Kakon kevään tavoitteena on yltää Suomen MM-kisajoukkueeseen.

Suomen jääkiekkomaajoukkueen valmistautuminen Slovakian MM-kisoihin alkaa ensi viikolla Tanskasta, jossa pelataan kaksi Nordic cupin ottelua. Suomi lähtee Tanskaan 23 pelaajan voimin. Joukossa on myös TPS:n nuori hyökkääjä Kaapo Kakko.

– Mukana on mielenkiintoisia nimiä: kokeneita pelaajia ja kahdeksan ensikertalaista. Esimerkiksi Kaapo Kakko olisi ikänsä puolesta voinut osallistua vielä alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin, mutta päätti laittaa kaikki paukut siihen, että on kevään mukana A-maajoukkueen leirityksessä, päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi Kiekkolliton tiedotteessa.

Kakko itse kertoo kevään päätavoitteena olevan pääsy miesten MM-joukkueeseen.

- Poikien kisat ovat hieno tapahtuma, mutta koen, että nyt minulla on mahdollisuus ottaa seuraava askel eteenpäin ja siksi keskityn nyt täysillä kisaamaan pääsystä miesten MM-joukkueeseen, Kakko toteaa.

Suomi ja Tanska kohtaava Aalborgissa torstaina 11.4. ja Vojensissa lauantaina 13.4. Miesten MM-kisat käynnistyvät perjantaina 10. toukokuuta Slovakian Bratislavassa ja Kosicessa.

Ennen MM-kisoja Suomi pelaa maaotteluita muun muassa Norja ja Ruotsin. Lisäksi toukokuun ensimmäisellä viikolla pelataan kauden 2018-19 viimeinen EHT-turnaus Tshekissä.

Tulevien viikkojen kokoonpanot julkistetaan kunkin leiriviikon päätteeksi.

Fakta

Maajoukkue Tanskassa

Maalivahdit: Eetu Laurikainen JYP ja Jussi Olkinuora Pelicans.

Puolustajat: Oliwer Kaski Pelicans, Miika Koivisto Dynamo Moskova, Otto Leskinen KalPa, Jarkko Parikka Ilves, Tarmo Reunanen Lukko, Tony Sund Sport, Juuso Vainio JYP.

Hyökkääjät: Marko Anttila Jokerit, Hannes Björninen Pelicans, Anrei Hakulinen KooKoo, Arttu Ilomäki Lukko, Kaapo Kakko TPS,

Joel Kiviranta Sport, Eetu Luostarinen KalPa, Sakari Manninen Jokerit, Aleksi Mustonen Pelicans, Joonas Nättinen Neftehimik Nizhnekamsk, Arttu Ruotsalainen Ilves, Jere Sallinen Örebro HK, Veli-Matti Savinainen Kunlun Red Star ja Eemeli Suomi Ilves.