Neljän tehopisteen Teräväinen ja Aho kannattelevat Hurricanesia – ”Kaikilla on hauskaa ja vitsit lentelevät”

AOP/Joshua Sarner
Teuvo Teräväinen iski neljä tehopistettä Los Angeles Kingsiä vastaan.
Teuvo Teräväinen iski neljä tehopistettä Los Angeles Kingsiä vastaan.

Mikko Korvenkari

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen on johdattanut joukkuetoverinsa Sebastian Ahon kanssa Carolinan mainioon voittovireeseen. Viime yön NHL-kierroksella kaksikko oli taas vauhdissa, kun hurrikaanilauma pöllytti Los Angeles Kingsiä maalein 6–1.

Teräväinen viimeisteli kovat tehot 1+3. Teräväinen sai ensin syöttöpisteen Ahon 2–0 maaliin avauserässä. Aho sai ottelussa rikki 70 pisteen rajan. Aho on vasta toinen pelaaja Carolinan seurahistoriassa, joka sai kasaan 70 pistettä ennen 22 vuoden ikää. Aho on nyt 21-vuotias. Vain Eric Staal on onnistunut samassa tempussa Ahoa ennen Carolinan paidassa.

Seuraavaksi Teräväinen saalisti syöttöpinnan Carolinan 3–0-osumaan, jonka viimeisteli Micheal Ferland. 5–0-maalinsa Teräväinen tykitti suoraan syötöstä toisessa erässä Ferlandin syötöstä. Teräväinen korjasi syöttöpisteen myös Dougie Hamiltonin tekemästä 6–0-osumasta.

Myös Carolinan Saku Mäenalanen saalisti ottelussa pisteen, kun hän syötti joukkueensa avausmaalin.

Carolinan hyökkäyspeli oli ottelussa tehokasta ja Teräväinen toimi sen kapellimestarina.

– Teimme vain kovasti hommia ja loimme paljon maalipaikkoja, Teuvo Teräväinen sanoi NHL:n nettisivuilla.

Suomalaiskaksikko Aho-Teräväinen on todella hyvässä iskussa, kun kevään ratkaisupelit jo lähestyvät. Aholla on kasassa 25 pistettä (9+16) viimeisestä 20 pelistä ja Teräväisellä puolestaan 25 pinnaa (8+17) saman ajanjakson aikana.

Joukkueena Carolina on noussut alkukauden vaikeuksien jälkeen aivan uudelle tasolle. Carolina on noussut samalla kiinni pudotuspelipaikkaan.

– Kyse on itseluottamuksesta ja siitä, että olemme oppineet viime vuoden virheistä. Olemme joukkueena nyt valmiimpia pelaamaan ja se näkyy myös siinä, että pukuhuoneessa on kiva tunnelma. Kaikilla on hauskaa ja vitsit lentelevät, Teräväinen sanoi.

NHL:n nettisivuilla on esillä hurjaa tilastofaktaa suomalaiskaksikon merkityksestä Carolinalle. Joko Aho tai Teräväinen on saanut pisteen joukkueensa 91 maaliin tällä kaudella, kun kokonaisuudessaan maaleja on syntynyt 186 kappaletta. Aho ja Teräväinen ovat olleet mukana lähes 50 prosentissa NHL-joukkueen tämän kauden maaleista.