Jääkiekko

Winnipeg Jetsin valmentaja myöntää epärealistiset odotukset Patrik Lainetta kohtaan

Derek Cain/Icon Sportswire
Tällaista kuvaa ei Winnipeg Jetsin viime peleistä ole saatu, sillä Patrik Laine on tuskaillut maalinteon kanssa.
Tällaista kuvaa ei Winnipeg Jetsin viime peleistä ole saatu, sillä Patrik Laine on tuskaillut maalinteon kanssa.

Winnipeg Jetsin valmentaja Paul Maurice myöntää, että hän on itsekin syyllistynyt liian suuriin odotuksiin Patrik Laineen maalitehtailua kohtaan jääkiekkoliiga NHL:ssä. Mauricen mukaan odotukset Lainetta kohtaan eivät ole enää realistisella tasolla.

– Koska Laine on tehnyt niin monta maalia sellaisista paikoista, joista muut pelaajat eivät maaleja tee, niin on tullut sellainen odotus, että hänen pitäisi tehdä maali aina kun hän koskee kiekkoon – sellainen ei tietenkään ole realistista, Paul Maurice sanoi Winnipeg Sun -lehden haastattelussa.

– Olen itsekin syyllistynyt siihen. Olen yrittänyt löytää oikeaa sanaa kuvaamaan ajatuksiani Laineen laukauksesta. Olen ”huumaantunut” hänen laukaukseen on ehkä oikea sana. Kun Laine ylittää siniviivan ja kun hän lähestyy maalia, niin tiedät laukauksen tulevan. Ja silloin on aina mahdollisuus, että taas tulee maali. Kuinka moni pelaaja NHL:ssä pystyy samaan, tuumi Maurice.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Viime yön NHL-kierroksella Winnipeg voitti Colorado Avalanchen 7–4, mutta Laine jäi ilman täysosumia. Laineella on takana nyt neljä peliä peräkkäin ilman täysosumia. Maurice on huomannut kuinka turhautunut pelaaja itse on ollut, kun maaleja ei ole tullut totuttuun tapaan.

– Laine on itsekin ihmeissään, että miksi maalia ei tullutkaan. Sitten hän kuvailee pelaamistaan muutamalla suomenkielisellä sanalla, Maurice kertoo.

Nuori suomalainen on pelannut ailahtelevan kauden, mutta siitä huolimatta hän on tehnyt kauden puolessa välissä jo 24 maalia. Mauricen mielestä nyt on syytä laittaa jäitä hattuun ja antaa nuoren miehen kehittyä rauhassa pelimiehenä.

– Hän on kehittynyt pelin jokaisella osa-alueella, jota 20-vuotiaalta pelaajalta voidaan odottaa. Kovin moni samanikäinen ei vastaaviin asioihin vielä kykene, Maurice muistuttaa.

– Lisäksi teemme jatkuvasti töitä, jotta hän kehittyisi yhä paremmaksi pelaajaksi. Jo nyt hän on paljon parempi pelaaja esimerkiksi tasakentällisin pelattaessa kuin vuosi sitten. Lisäksi hänestä on tulossa nopeampi, voimakkaampi ja taitavampi lukemaan peliä. En tiedä, onko kehityksessä kattoa vastassa ja olisin hölmö jos sellaisia alkaisin edes miettimään.