TPS avaa kilpailukautensa CHL-ottelulla perjantaina Malmössä

TS/Ari-Matti Ruuska
NHL-jäiltä kotiin palannut Lauri Korpikoski on TPS:n kapteeni alkavalla kaudella.
NHL-jäiltä kotiin palannut Lauri Korpikoski on TPS:n kapteeni alkavalla kaudella.

Jussi Leppäsyrjä

TPS:n kilpailukausi käynnistyy perjantaina, kun Palloseura kohtaa kauden ensimmäisessä jääkiekon CHL-ottelussaan vieraskaukalossa Malmön. Jo keskiviikkona Ruotsiin matkustanut TPS jatkaa Malmöstä seuraavaksi Saksaan, missä se kohtaa sunnuntaina Münchenin.

– Reissu voi Euroopan mittakaavassa olla pitkä, mutta NHL:ssä se olisi lyhyt, TPS-kapteeni Lauri Korpikoski nauraa.

– Mielestäni on kiva, että aloitamme pelit tien päällä. Uskon, että se on meille parempi ratkaisu, sillä reissut yhdistävät joukkuetta ja pääsemme sitten paremmalla pelituntumalla kotikaukaloomme.

Myös TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen pitää hyvänä asiana sitä, että pelit alkavat vieraskaukalossa.

– Ohjelma on meille todella hyvä. Pelaamme ensin vieraspelit, pääsemme sitten pelaamaan kotona ja sen jälkeen ovat vuorossa liigapelit. Harjoituspelit Tapparaa ja Växjötä vastaan olivat meille arvokkaita, eikä vastus tällä reissulla kauhean paljon Växjötä kovempi voi olla, Kaskinen sanoo.

TPS:n terveystilanne kauden alla on hyvä. Ainoastaan Teemu Väyrysen pelaaminen perjantaina on vielä auki.

– Väyrynen on "day-to-day". Hän on mukana reissussa ja saattaa pystyä jo perjantaina pelaamaan. Kokoonpano ei muuten todennäköisesti paljon muutu Växjö-pelistä, Kaskinen kertoo.

CHL:ssa on tällä kaudella mukana viisi suomalaisjoukkuetta. TPS:n lisäksi mukana ovat HIFK, JYP, Kärpät ja Tappara, joista JYP puolustaa CHL-mestaruutta.

CHL:n palkintorahapotti kasvoi täksi kaudeksi lukemaan 1 740 000 euroa, jonka lisäksi joukkueille jaetaan 200 000 euroa matka-avustuksia. Voittaja kuittaa 365 000 euroa.

– CHL on meille tärkeä asia, jossa haluamme olla täysillä mukana. Meidän tavoitteemme ovat korkealla sekä Liigassa että CHL:ssä, TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki sanoo.

– Saimme CHL:ssä kovan alkulohkon, josta yritämme päästä jatkoon. Toivottavasti olemme kauden päätyttyä siellä, missä JYP viime kaudella. Ainakin matkustusohjelma on nyt helppo ja hyvä.

Ensi viikolla TPS kohtaa Münchenin ja Malmön kotonaan. Lokakuussa on vuorossa koti- ja vieraspelit Minskiä vastaan.