TPS ja Tuto yhdistymässä

Turun Sanomien tietojen mukaan Turun Palloseuran jääkiekkoyhtiö ja Tuto Hockey ovat fuusioitumassa nopealla aikataululla kotimaisen jääkiekkoilun jättiläiseksi.

Epävirallisia neuvotteluja on Turun Sanomien tietojen mukaan käyty kulisseissa jo pitkään. Seuran uudeksi nimeksi on tällä hetkellä olemassa muutama vaihtoehto. Vahvimmat nimiehdotukset ovat TPST ja TuTPS, eli Turun Palloseuran Toverit tai Turun Toveripalloseura.

TPS:n toimitusjohtaja Mika Eskola on asiasta kysyttäessä kommenteissaan hyvin varovainen.

– Meneillään oleva kausi on kesken ja neuvottelut Liigan ja Mestiksen kanssa ovat vielä pahasti kesken, Eskola muotoilee.

Tuton toimitusjohtaja Roope Paltta ei myöskään halua kauden tässä vaiheessa avata hanketta julkisuudessa sen tarkemmin.

– Tuto keskittyy nyt välieräsarjaan, mutta hanke on muhinut kulisseissa jo jonkin aikaa, Paltta myöntää.

Molemmat seurat tiedostavat, että yhdistyminen herättää faneissa suuri tunteita. TPS järjestää uutisen vuotamisen johdosta keskustelutilaisuuden sunnuntaina 1. huhtikuuta kello 19.22 Turkuhallissa ja Tuto kello 19.29 Kupittaan jäähallissa.

Turun Sanomien tietojen mukaan uuden seuran värit ovat musta, valkoinen, sininen ja punainen. Uusi logo on vielä suunnittelupöydällä, mutta vahvana versiona on tiettävästi punasininen tähti, jonka sisällä on mustavalkoinen pallo.

Sekä TPS:n että Tuton nykyiset valmennustiimit jatkavat tiettävästi uuden seuran valmennuksessa. Valmennusryhmästä muodostuu kuitenkin niin suuri, ettei se mahdu vaihtopenkin taakse, joten tarkoituksena on kierrättää valmentajia vastustajan mukaan.

Hankkeesta perillä olevien tahojen mukaan vielä on epäselvää, pitääkö uusi seura Mestis-paikkansa vai myykö se sen eräälle nimettömälle helsinkiläisseuralle, joka haluaisi aloittaa pikavauhtia kotimaisen jääkiekon huipulla. Helsinkiläisseuran takana on tiettävästi pitkään jääkiekkomaailman huipulla toimineita vaikuttajia.

Turkulainen jääkiekkoilu elää jälleen pitkästä aikaa vahvassa myötätuulessa.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava Turun Palloseura eteni torstaina välieriin Tapparaa vastaan. Mestiksessä pelaava Tuto taistelee finaalipaikasta SaPKo:a vastaan pelattavassa välieräsarjassa.

TPS:n ja Tuton yhteistyö ei ole aivan tavatonta. 1970-luvulla joukkueet yhdistettiin TuTo:n talousvaikeuksien vuoksi ja tuloksena oli TPS:n Suomen Mestaruus keväällä 1976. Tuolloin seurojen nimiä ei kuitenkaan yhdistetty.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

Lukemanne juttu oli Turun Sanomien tämänvuotinen aprillipila. Aprillia!