Jääkiekko

Tepsille jo toinen CHL-tappio

Bern–TPS 4-0

TPS:lle jäi paljon parannettavaa torstaina Hradek Kralovessa pelaamastaan CHL-avauksesta, missä se jäi pahasti Mountfield HK:n jalkoihin häviten – kenties maalivahtipeliä lukuun ottamatta – pelin jokaisella osa-alueella.

Vastus ei ainakaan helpottunut, kun TPS sai Sveitsin lauantai-illassa kauden toisessa CHL-ottelussa vastaansa todellisen eurooppalaisen huippujoukkueen, SC Bernin. Kari Jalosen , Ville Peltosen ja Samuel Tilkasen valmentama Bern voitti viime kaudella Sveitsin mestaruuden ja voittajajoukkueen runko pysyi hyvin kasassa tähän kauteen.

Bern aloittikin ottelun vahvasti ja siirtyi jo reilun viiden peliminuutin kohdalla johtoon Maxim Noreaun osumalla. Ja kasvatti johtonsa kahteen maaliin vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Marc Kämpfin maalilla.

TPS otti toisessa erässä kolme kahden minuutin jäähyä ja Bern kaksi. Ylivoimaosumia erän aikana ei lukuisista jäähyistä huolimatta nähty, mutta yksi erikoistilannemaali kuitenkin: Mark Arcobello karkasi aivan erän lopulla alivoimalla läpi ja nosti kiekon kylmän viileästi Oskari Setäsen hanskan yli yläpesään.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Sellaisia maaleja emme yksinkertaisesti voi antaa vastustajalle, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen manasi.

– Muutenkin annoimme vastustajalle tyhmiä momentum-maaleja. Se on tietysti myös vastustajan hyvyyttä, mutta samalla omaa huonouttamme.

Mika Pyörälä kaunisteli vielä ottelun viimeisellä minuutilla loppulukemiksi 4–0.

TPS:n peli oli parantunut torstaista, mutta Berniä vastaan parantunut pelikään ei riittänyt. Kun Nottingham voitti lauantaina yllättäen Mountfieldin, TPS on kahden pelatun ottelun jälkeen sarjataulukossa jumbona ainoana nollakerholaisena.

– Peli oli tänään parempaa kuin torstaina ja siinä oli paljon hyvääkin, Kaskinen mietti.

– Meillä oli paljon puolittaisia paikkoja, mutta johtajuutta ja suoritusvarmuutta kaivattiin.

Kahdessa ottelussa Palloseura on tehnyt yhden maalin ja päästänyt yhdeksän.

– Se herättää tietysti paljon kysymyksiä, jos olemme tehneet kahdessa pelissä vain yhden maalin. Meidän pitää arjessa tehdä ekstratreeniä yksilötaidon ja kamppailukovuuden kehittämiseksi, Kaskinen sanoi.

TPS:n CHL-pelit jatkuvat ensi viikolla Turussa, kun Bern saapuu Turkuhalliin torstaina ja Mountfield lauantaina.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ