Tutkapari janoaa nuorten Mestiksen voittoa

Kun nuorten Mestiksen runkosarjaa on pelaamatta vielä viisi kierrosta, keikkuu Tuto 16 joukkueen sarjassa neljäntenä. Tästä huolimatta tehokkaan kauden pelanneet ykköskentän laitahyökkääjät Kristian Tikka , 21, ja Valtteri Virtanen , 18, eivät ole täysin tyytyväisiä joukkueensa otteisiin.

-Kun sarja alkoi, olimme eräs suurimmista mestarisuosikeista. Olemme toki saaneet kovia päänahkoja, mutta kaiken kaikkiaan esitykset ovat ailahdelleet liikaa ja tappioita on tullut turhan paljon, kaksikko pohtii.

Vuosi sitten Tuto voitti Nuorten Mestiksen runkosarjan selvästi, mutta pudotuspeleissä tie nousi yllättäen pystyyn heti avauskierroksella.

-Sanotaanko näin että tämän kauden haluamme päättää vähän loisteliaammin. Tavoitteena on edelleen tietysti sarjan voitto, Tikka linjaa.

Tuton vakiokalustoon jo vuosia kuuluneella Kristian Tikalla on takanaan jo noin 150 ottelua Nuorten Mestiksessä. Pistenikkari on tälläkin kaudella ollut joukkueensa paras maalintekijä, ja sarjan pistepörssissä hän keikkuu Top-10 joukossa tehtailtuaan 33 ottelussa 31 maalia ja 18 syöttöä.

-Olen ihan tyytyväinen siihen, miten oma kausi on sujunut. Tietysti pisteitä voisi olla enemmänkin, mutta näen että oma pelini on kehittynyt tällä kaudella kokonaisvaltaisemmaksi, hän pohtii.

Tuton edustusjoukkueessa jo viime kaudella debytoineen turkulaisen tavoitteena on tulevalla kaudella vakiinnuttaa paikkansa Mestiksessä. Mikäli paikkaa ei Turusta löydy, on hän valmis vaihtamaan paikkakuntaa.

-Jääkiekko on intohimo, ja tavoitteena on pelata ammattilaisena. Tietysti ideaali tilanne olisi päästä pelaamaan Tuton edustuksessa, Tikka pohtii.

Tikkaa kolme vuotta nuoremman Valtteri Virtasen lähtökohdat jääkiekkosesonkiin eivät olleet helpot, sillä ensimmäistä kauttaan Tuton nuorten joukkueessa pelaava mailataituri oli missannut valtaosan kolmesta edellisestä kaudesta. Tällä kaudella hän on ollut mukana 21 ottelussa, joissa on syntynyt tehot komeat tehot 15+13.

-Polvien kanssa on ollut kaikenlaisia vaivoja 12-vuotiaasta saakka. Lisäksi kärsin pitkään nenäongelmasta, joka paljastui lopulta allergiaksi jäähallien sisäilmalle. Siihen löydettiin onneksi viime vuonna lääkitys, ja nyt kun polvetkin ovat olleet kunnossa, niin eihän tässä voi muuta kuin koputtaa puuta, Virtanen kertaa.

Aiemmin TPS:n riveissä B- ja A-nuorten SM-liigaa pelannut Virtanen uskoo kehittyvänsä pelaajana nimenomaan Nuorten Mestiksessä.

-Tämä on vauhdikas ja tasainen sarja jossa kaikki joukkueet voivat voittaa toisensa. Sinänsä Nuorten SM-liigassa peli on ehkä vähän fiksumpaa, mutta varmasti tämä on hyvä sarja oman kehityksen kannalta. Vammoista huolimatta tavoite on ilman muuta ammattilaisuus, hän miettii.

Joonas Jussila

Kuva: Lennart Holmberg