TPS ei päässyt pelikaanikammostaan

TPS–Pelicans 1-2 ja.

Pelicans on viime aikoina ollut TPS:lle paha kanto kaskessa.

Ennen torstaita TPS ei ollut voittanut lahtelaisjoukkuetta kertaakaan edellisen kahden kauden aikana. Kuluvalla kaudella TPS oli hävinnyt Pelicansille syyskuussa Lahdessa peräti 1–6 ja marraskuussa Turussa jatkoajalla 1–2.

Torstaina Palloseura johti kauden kolmatta keskinäistä kohtaamista melkein loppuun asti, mutta Pelicans tuli varsinaisen peliajan lopulla rinnalla ja voitti ottelun jatkoajalla Justin Hodgmanin osumalla.

– Emme saaneet vieläkään sitä voittoa, mitä lähdimme hakemaan, Oskari Setänen murehti.

– Peli oli tiukka, mutta ehkä meidän olisi pitänyt jatkaa loppuun asti omaa hyökkäyspeliämme, eikä lähteä puolustamaan johtoasemaa.

Maalittoman avauserän jälkeen TPS sai kultaisen mahdollisuutensa toisen erän alussa, kun se pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa peräti 1.26 minuutin ajan. Lähellä ottelun avausosuma olikin, kun sekä Patrik Virta että Ilkka Heikkinen kilauttivat tolppaa.

Ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta heti sen jälkeen helähti Karri Rämön takana. Nelosketju luisteli hyökkäyspään aloitukseen ja Timi Lahtinen tälläsi aloitusvoiton jälkeen kauden ensimmäisen ja koko uransa toisen liigaosuman.

Toinen erä oli muutenkin Tepsin, mutta päätöserässä Pelicans tuli kovaa päälle ja Setänen sai venyä TPS-maalilla lukuisiin huipputorjuntoihin. Aivan loppuun asti Setäsen nollapeli ei kuitenkaan kantanut, kun Hannes Björninen tasoitti ylivoimalla ottelun, kun sitä oli enää vajaa neljä minuuttia pelaamatta.

Ja Hodgman ratkaisi lopulta ottelun jatkoajan viimeisellä minuutilla.

TPS:n hyökkäyspää on kokenut kovia viime viikkoina. Ensin loukkaantui äärimmäisen tärkeä voimahyökkääjä Ilkka Pikkarainen ja seuraavaksi putosivat tehokkaat laiturit Erik Thorell ja Dave Spina .

Kaiken huippuna Pikkaraisen korvaajaksi hankittu Curtis Hamilton ehti pelata vain vajaat kaksi peliä ennen kuin loukkasi polvensa sen verran pahoin, että on ikävimmässä tapauksessa Pikkaraisen tavoin loppukauden sivussa.

Hyökkäyspään loukkaantumissuman ansiosta TPS:n ketjut olivat torstaina mielenkiintoiset.

Ykkösketjussa pelasivat laidoilla 19-vuotias Teemu Väyrynen ja 20-vuotias Virta. Heidän keskellään ketjua johti laitahyökkääjänä ennen tätä kautta pelannut Jerry Ahtola . Kakkosketju oli tuttu ja turvallinen, mutta kolmosketjussa Jonne Virtasen laidoilla viilettivät 18-vuotias Markus Nurmi ja 20-vuotias Otto Nieminen .

Thorellin ja Spinan toipumisesta ei ole tarkempaa ennustetta, vaan heidän tilannettaan tarkkaillaan päivittäin. Spinan piti alustavan arvion mukaan palata kokoonpanoon jo viime viikolla, mutta hänen toipumisensa otti takapakkia.

TPS:lla on runkosarjaa enää seitsemän ottelua jäljellä ja sen ohjelma on haastava. Kotiotteluita Tepsillä on vain kaksi.

TPS:n ottelut jatkuvat lauantaina Jyväskylässä, missä Palloseura kohtaa huimaa nousua tekevän JYPin. Ensi viikon teema on Tampere, kun TPS matkustaa ensin torstaina Ilveksen vieraaksi Tampereelle ja viikon päätteeksi sarjakärki Tappara saapuu Turkuun.

Neljässä viimeisessä pelissään Palloseuraa pelaa ensin vierasottelut Lahdessa, Oulussa ja Lappeenrannassa ennen kuin päättää runkosarjan kotonaan Ässiä vastaan.

– Meidän täytyy kerätä nopeasti joukot taas kasaan ja keskittyä tuleviin peleihin, Setänen mietti.

– Jalkaa pitää saada lisää. Nopealla pelillä olemme pärjänneet kaikkia joukkueita vastaan.

JUSSI LEPPÄSYRJÄ

KUVA: MIKAEL RYDENFELT