Bloggarin sananvapaus

Bloggarin sananvapaus

Tänään ma 20.2. klo 18 alkaen järjestetään jääkiekon seuraamisravintolana monelle tutun kortteliravintola Hugon ns. kirjastossa keskustelutilaisuus sananvapaudesta, sen rajoista ja vastuusta. Sehän koskee kaikkia ja tietenkin erityisesti meitä tämän kiekkosivuston bloggareita. Ja kun teemaan johdattelee Turun Sanomien vastaava päätoimittaja, niin suosittelen saapumista paikalle.

Itse olen tällainen iänikuinen lehtikirjoittaja. Minun tekstejäni on sensuroitu arviolta noin 2-3 prosenttia lähettämistäni. Ehkä osa siksi, että ne on huonosti kirjoitettuja tai sitten menneet happamiksi. Ajankohtaisuus on kadonnut.

Näillä kiekkosivuilla olen monesti ajatellut, ovatko esim. TuTon pelaajat ja toimijat sillä tavalla julkisuuden henkilöitä, että heistä voi kirjoittaa hiukan ronskimmin kuin muista yksittäisistä ihmisistä. Minulla on tietenkin kuten monilla muillakin niin suosikkiseuroja kuin -pelaajia. Ennen kaikkea koetan kuitenkin kirjoittaa sellaisen jääkiekonpelaamisen puolesta, mitä itse haluan katsoa ja mitä kunnioitan.

Joskus tällainen kannanottaminen käy selvemmäksi ja konkreettisemmaksi kuvaamalla joidenkin pelaajien tekemisiä kaukalossa. Kunnioitan rehtia taito- nopeus ja joukkuepelaamista. Viime mainittuun toki mahtuu yksilövastuunotto tietyissä tilanteissa. Olkoon rohkeus, ylpeys ja nöyryys oikeassa suhteessa pelaajan takaraivoissa.

Ilokseni huomaan, että viime peleissä on näkynyt runsaasti edellä kuvaamiani otteita TuTon peleissä Kupittaalla. Keskiviikkona on tarkoitus mennä seuraamaan peliä Lempäälän fantastisen uudenaikaisessa superhallissa siellä ilmeisesti valkoisissa pelipaidoissa luistelevien tutolaisten edesottamuksia..

En ihmettelisi, että myös seuran johdolla ja valmentajilla olisi osuutensa tämän kauden menestykseen. Onkin helppo kuvitella niin Elomon kuin Kiprusofin luovan kannustavaa ja rohkaisevaa henkeä valitessaan niin pelaajia kuin tyylejä tilanteessa, missä kilpailu luo valinnoille rajat ja puitteet.

Keskiviikkoa ja lauantaita odotellessa, jolloin TuTo, jonka pelejä on tilastojen mukaan katsomosta käsin seurannut suurin määrä yleisöä, kohtaa kaksi joukkuetta, joiden katsojamäärät ovat sarjan pienimmät.

Leo Lindstedt