TPS sortui tehottomuuteen

Pelicans-TPS 1-0

Liigan paras vierasjoukkue TPS ei pystynyt kasvattamaan saldoaan Lahdessa keskiviikkona. Ailahtelevan alkukauden pelannut Pelicans oli kuin tulta ja tappuraa kotikaukalossaan. Juhani Tyrväinen pystyi rikkomaan kuparisen kolmannessa erässä. Yksi maali riitti täyteen pistepottiin.

Liigakamppailun avauserä oli sangen rikkonainen. Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimataitojaan – tosin ilman tulosta.

Turkulaisvieraat joutuivat pelaamaan peräti kuusi minuuttia miesvajaalla, kun ruotsalaisjärkäle Henrik Tallinder sai korkeasta mailasta 2+2 minuuttia.

Pelicansin ylivoima ei myöskään häikäissyt. Isännät pystyivät kyllä luomaan vapaita laukaisupaikkoja, mutta vedot pysähtyivät liian usein TPS:n blokkeihin, päätyplekseihin tai viimeisenä lukkona seisoneen Teemu Lassilan varusteisiin.

Lassila venyi jo avauserässä muutamaan todella komeaan torjuntaan.

Pelicans oli ylipäätään kamppailun alussa pirteämpi. Se kävi ylhäältä asti kiinni, ja TPS:llä oli suuria vaikeuksia päästä omalta alueeltaan pois.

Tiistain ottelussa JYPiä vastaan ikävästi loukkaantunut Lauri Tukonen pääsi jo keskiviikkona sairaalasta pois ja matkasi yhdessä joukkueen hierojan Ville Vahteran kanssa takaisin Turkuun.

Tukosen sairastuvalle niitannut Jani Tuppurainen sai liigan kurinpitopäällikkö Sampo Liusjärveltä neljän ottelun mittaisen pelikiellon.

Tuppurainen taklasi Tukosta selästä sellaisella voimalla, että turkulaishyökkääjä löi päänsä kaukalon reunaan ja menetti hetkeksi tajuntansa.

Toisessa erässä molemmat joukkueet keskittyivät kaikkeen muuhun paitsi itse pelaamiseen. Torikokouksia riitti enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Tunteet lämpenivät, mutta isoimmilta yhteenotoilta onneksi vältyttiin. Tunnetta kaukalosta ei puuttunut. Tuomareiden linja oli erittäin epäselvä, ja se hämmensi pelaajat täysin.

Kummatkin ryhmät saivat silti luotua muutaman maalipaikankin. Parhaat mestat olivat Tepsillä. Henrik Tallinder karkasi alivoimalla läpiajoon, mutta kuti pamahti roimasti yli Niko Hovisen vartioiman lahtelaispömpelin.

Akseli Tomi Kallio-Eric Perrin juoni ylivoimalla pari tekopaikkaa. Ensin Kallio tarjoili poikittaissyötön, mutta Perrin suti avopaikasta ohi. Tovi sen jälkeen kultakypärä tarjoili hienon lätyn maalilla kärkkyneelle Jerry Ahtolalle . Tulos jäi silläkin kertaa laihaksi.

Päätöserässä pelin juoni pysyi samanlaisena. Taistelua, suunsoittoa, tuuppimista ja muutama maalipaikka nähtiin. Ainoa onnistuja oli Pelicans ja Juhani Tyrväinen.

Tyrväinen seurasi Teemu Lassilan pudottoman kiekon hienosti ja siirsi pelivälineen verkkoon. TPS yritti pinnistää lopussa tasoihin, mutta lisämaaleja ei nähty.

- Aloitimme jälleen kerran kumman vaisusti. Ensimmäiset erät ovat olleet meille pitkin syksyä hankalia. On niistä kopissakin puhuttu ja käyty asioita läpi, mutta mitään viisastenkiveä ei ole löytynyt. Jotain täytyy joka tapauksessa muuttaa, ykkösketjuun Perrinin ja Tomi Kallion rinnalle nostettu Jerry Ahtola sanoi.

Vaikka tulos jäi tällä kertaa vaisuksi, viihtyi Ahtola mainiosti uusien ketjukavereiden rinnalla.

- Onhan se kerrassaan hieno paikka pelata. Molemmat veijarit näkevät kentän hyvin ja he pystyvät rytmittämään peliä. Oli meillä nytkin paikat ratkaista, mutta ei mennyt sisään.¨

Ahtola viihtyi kiihkeätunnelmaisessa kamppailussa hyvin.

- Pelicansista löytyy myös pelaajia, jotka näyttävät tunteensa. Kun löysimme tunteen peliimme, niin saimme juonesta paremmin kiinni, Ahtola sanoi.

TPS:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin antoi tunnustusta Pelicansille.

- Vilpittömät onnittelut Pelicansille ja Petri Matikaiselle. Lahtelaiset pelasivat vahvasti, fyysisesti sekä energisesti. Emme mekään huonosti pelattu, mutta nollalla maalilla on vaikea voittaa. Taisteluilmeestä homma ei jäänyt kiinni. Ylivoimassa emme saaneet kiekko liikkeelle niin vikkelästi, kuin olisimme halunneet, Selin sanoi.

Lauri Tukosen tilanteesta Selin ei hirveästi sanonut.

- Sen tiedän, että Lauri menee Turussa jatkotutkimuksiin. Asiantuntijat hoitavat miestä, en minä.

Jani Tuppurainen määrättiin tilanteesta neljän pelin pelikieltoon.

- Tuomio ei herätä minussa juuri tunteita. Jokainen voi omassä päässään miettiä, minkälaisen linjauksen liiga lähettää näillä tuomioillaan, Selin sanoi.

EERIKKI LYYTIKÄINEN

KUVA: SAMULI IKÄHEIMO