Bluesin naisille jälleen mestaruus

Espoon Bluesin naisten jääkiekkojoukkue pääsi juhlimaan keskiviikkona Suomen mestaruutta Jyväskylässä. Blues voitti ratkaisuottelun selvästi maalein 4–1 ja vei kultamitalit suoraan kolmessa ottelussa.

JYP tuli otteluun vahvasti ja pääsi avauserässä Meiju Sinkkosen osumalla johtoon. Blues kuitenkin ratkoi taiston toisen erän alussa, kun vajaassa kolmessa minuutissa Linda Välimäki onnistui kerran ja Emma Nuutinen kahdesti.

Kun erän lopussa Minnamari Tuominen lämäsi Bluesin 4–1-johtoon, oli JYPin tehtävä jo liki toivoton.

– Näitä pelejä on aina vaikea ratkaista. Eka erä oli meiltä surkea, mutta Bella (maalivahti Isabella Portnoj ) piti meidät pelissä mukana. Toisen erän alkuun saatiin onnistumisia ja kaverin selkäranka alkoi taipua, ottelun sankari, 1+3 tehot nakuttanut Välimäki sanoi.

JYP vei runkosarjan suvereenisti, mutta finaalisarjassa Blues oli omaa luokkaansa. Bluesin viisikkopuolustus toimi selvästi paremmin ja veräjänvartija Portnoj oli maalillaan huikea. Myös vastuu jakaantui Blues-leirissä JYPiä tasaisemmin.

Joukkue päihitti yksilöt

– JYPillä oli isoja yksilöitä, mutta me oltiin selvästi parempi joukkue. Me pystyttiin jakamaan vastuuta tasaisemmin, kun taas kaverilla tärkeät pelaajat väsähtivät, Välimäki summasi mestaruusreseptin.

– Tämä on ollut meille raskas kausi. Loukkaantumisia on ollut hirveästi. Vaikka vieläkään ei ollut paras joukkue jalkeilla, niin silti me oltiin juuri se paras joukkue jäällä.

Blues-luotsi Sami Haapanen löi avauserän lopussa ykköstähtensä samaan kenttään ja se palkittiin. Varsinkin kaksikko Välimäki-Nuutinen oli välillä lähes pitelemätön.

Vasta tammikuussa Bluesin peräsimeen palannut Haapanen sai jälleen taiottua espoolaisjoukkueesta mestarin.

– Jo ensimmäinen välierä HPK:n kanssa oli ratkaiseva, kun vietiin se rankkareilla. Kasvettiin siitä isosti joukkueena, eikä sitten hävitty playoffseissa peliäkään. Oltiin kiistatta paras joukkue. Kovia naisia nämä ovat, Haapanen ylisti.

Bluesin naisille SM-titteli oli jo kolmas putkeen. Blues on dominoinut Suomen naiskiekkoa 2000-luvulla vieden muhkeat 12 mestaruutta.

TS-STT–AKI HIETAVALA