Jääkiekko

Aaltosen taitomaali käynnisti Kärppä-juhlat – "Uskomaton fiilis"

Hyökkääjätaituri Juhamatti Aaltosesta leivottiin sankari jääkiekkoliigan kaikkien aikojen pisimmässä finaalisarjassa.

Aaltonen sivalsi 1–0-voittomaalin Tapparaa vastaan jatkoerässä ajassa 67.20.

Kärpät vei mestaruuden voitoin 4–3. Se oli ensimmäinen kerta jääkiekkoliigan historiassa, kun mestaruus ratkesi vasta seitsemännessä finaalissa.

– Ihan uskomaton fiilis. On tämä vähän liiankin raaka tapa ratkaista mestaruus. Onneksi me tehtiin se maali, Aaltonen totesi Nelonen Pron haastattelussa.

Aaltonen teki voittomaalin nappaamalla kiekon heti aloituksen jälkeen. Hän luisteli laidalta kohti maalia ja yllätti Tapparan Juha Metsolan tarkalla laukauksella. Aaltonen palkittiin ottelun jälkeen pudotuspelien parhaana pelaajana.

Oulun Raksilan yleisölle tarjottiin avauserässä tarkkaa puolustusta ja riskitöntä hyökkäyspeliä. Sen jälkeen Kärpät vei ottelua hienokseltaan ja loi maalipaikkoja, mutta Tapparan Juha Metsolan loistava torjuntavire ja joukkueen hyvä alivoimapeli pitivät maalin puhtaana.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jatkoerään Tappara tuli terävästi ja oli lähellä voittomaalia, kun Olli Palolalla pääsi avopaikkaan maalin eteen reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Kärppien Tomi Karhunen oli kuitenkin hyvin hereillä ja nappasi kiekon haltuunsa.

– Ei fiilikset paljon hienommaksi tule. Tultiin takaa ja oli vaikeaa. Seitsemäs peli ja jatkoajalla mestaruus, on kuin satukirjasta, Kärppä-puolustaja Lasse Kukkonen tuumi. Hän viittasi siihen, että Tappara kävi ottelusarjassa johdossa.

Nieminen: Syvältä raapii

Ottelun mainiosti pelanneista maalivahdeista Metsola torjui 26 ja Karhunen 10 laukausta.

– Syvältä raapii. Oli hyvää kiekkoa. Vastustajalla oli Aaltonen, Kukkonen ja (Mika) Pyörälä . On ne kovia jätkiä, totesi Tapparan Ville Nieminen , joka sanoi miettivänsä uransa jatkoa.

Kärppien edellinen liigamestaruus on peräisin keväältä 2008.

TS - STT