Sointu: Palmun tappelu ainoa hyvä asia

– Palmun tappelu oli ainoa hyvä asia siinä pelissä, TPS:n Matias Sointu viittaa joukkueensa viime lauantaina Jokereilta saamaan selkäsaunaan, jossa Markus Palmorth tappeli kahdesti Juhani Tyrväisen kanssa.

Palmroth yritti herätellä hengetöntä Palloseuraa iskemällä kahdesti yhteen Tyrväisen kanssa. Samalla Palmroth teki SM-liigan yhden ottelun jäähyennätyksen keräämällä peräti 59 minuuttia rangaistuksia. Edellinen ennätys oli Raimo Helmisen vuonna 2002 saama 55 minuuttia.

Palmroth sai jälkikäteen tappeluistaan kahden ottelun pelikiellon, mikä tarkoittaa sitä, että hän on sivussa TPS:n perjantain ja lauantain peleistä. Sivussa perjantaina on myös maalivahti Fredrik Norrena , jonka kymppitili täyttyi Jokerit-ottelussa.

Norrenan ollessa sivussa TPS:n maalilla perjantaina pelaa Ville Hostikka . Luukkuvahdin hommia hoitaa A-nuorista nostettu Niklas Saarinen.

Näyttää myös siltä, että saamme (hyökkääjä) Rasmus Kulmalan takaisin sairastuvalta. Silloin Niklas Friman voisi palata puolustajan tontille, TPS-valmentaja Riku-Petteri Lehtonen ennakoi.

Jokerit-nöyryytyksen jälkeen TPS on saanut viikon ajan nollata tilannetta. Viikkoon on mahtunut faniristeilyä, ulkoilmatapahtumaa ja sponsorihöntsää.

– Lauantain pohjakosketuksen jälkeen oli varmaan ihan hyvä, että saimme surkean ottelun sijaan vähän muuta mietittävää, Sointu sanoi.

Lehtonen olisi käyttänyt mieluummin viikon harjoitteluun, mutta ymmärtää kiekkobisneksen vaativan muutakin kuin hikistä aherrusta.

– Eihän tämä mikään valmennuksen toivomusviikko ole ollut, mutta ymmärrän, että näitäkin juttuja pitää hoitaa. Toivottavasti meillä on pirteitä miehiä Ilvestä vastaan. Tarvitsisimme onnistumisia, että motivaatio säilyisi ja keventäisimme tuskaamme, Lehtonen mietti.

TPS–Ilves Turkuhallissa perjantaina klo 18.30

Turun Sanomat

JUSSI LEPPÄSYRJÄ