Jani Hurmeelle
10:s torjuntavoitto

   NHL-jääkiekkoliigan Ottawa Senatorsin maalivahti Jani Hurme nautti torstaina kauden kymmenennestä voitosta. Senators löi kotiyleisön edessä Florida Panthersin 4-2 vahvan päätöserän ansiosta. Ottawa viimeisteli kolme maalia viimeisellä jaksolla, vieraat vain yhden.

Hurme on torjunut nyt 18 ottelussa, voittoja on kymmenen, tasapelejä ja tappioita molempia neljä.

Hurme on Ottawan kakkosmaalivahti, sen valmentaja Jacques Martin on tehnyt selväksi roolituksella. Patrick Lalime on Senatorsin maalissa useimmiten ja aina, kun vastassa on ennakolta vahvaksi tiedetty joukkue. Hurmeen vastuu on kertynyt lähinnä peleistä, joissa kanadalaisseura kohtaa sitä selvästi vähemmän pisteitä keränneen joukkueen.

Hurme on selvinnyt urakastaan hyvin, sillä Florida-ottelu oli hänelle neljäs sitten 20. tammikuuta. Ne kaikki ovat olleet Senatorsille voittoisia.

Pudotuspeliviivasta 12 pisteen päässä olevaa Panthersia vastaan Hurme ei joutunut kiekkosateeseen. Valppaus piti pitää yllä harvassa työtahdissa, sillä floridalaiset laukoivat vain 15 kertaa. Vastapäädyn Roberto Luongo hikoili peräti 43 torjunnan verran.

Hurme yllätettiin kaksi kertaa, Luongo neljästi. Ensimmäisestä takaiskusta Hurmetta ei voi moittia, sillä Olli Jokinen ja Len Barrie pelasivat Greg Adamsin aivan vapaaksi. Floridan 2-1-johto kolmannen erän alussa taas oli osin Hurmeen heikkoutta, Mike Sillinger sai jatkaa kiekon maaliin oman laukauksensa jälkeen ns. irtokiekosta.
TS/STT