Lehtisen maaliton
putki poikki

   Dallasin Jere Lehtinen ehti pelata 11 ottelua perätysten ilman maalia. Keskiviikkona onni kääntyi. Ottelussa Los Angelesia vastaan Lehtinen oli vaikuttamassa kolmen maalin syntyyn: hän teki kaksi ja syötti yhden, ja Dallas voitti maalein 4-2.

Yhden maaleistaan Lehtinen teki jopa negatiivisesta kulmasta. Hän viskasi kiekon kohti pömpeliä maalilinjan takaa, ja kuinka ollakaan, Los Angelesin maalivahti Steve Passmore sähläsi "pukin" sisään. Toisen osumansa Lehtinen teki tyhjään maaliin.

Lehtisen pitkä maaliton kausi alkoi sen jälkeen, kun hän oli tehnyt NHL-uransa ensimmäisen hattutempun 17. tammikuuta ottelussa Nashvilleä vastaan.

- Vähän arvasin sen illan jälkeen, että jatkossa tulee olemaan vaikeampaa. Mutta en sentään osannut odottaa näin pitkää taukoa, sanoi Lehtinen.

Lehtinen on ollut tällä kaudella selvästi aiempaa innokkaampi laukomaan kohti maalia. Keskimäärin hän on ampunut kohti maalia yli kaksi kertaa ottelua kohti. Maaleja suomalaisen tilille on kertynyt 16.

Varman päälle

   Vajaat puoli minuuttia ennen ottelun loppua Lehtinen sai kiekon haltuunsa vastustajan siniviivalla. Suomalaisen edessä oli tyhjä maali. Hän ei kuitenkaan laukaissut heti, vaan luisteli lähemmäs maalia.

- Ottelussa Vancouveria vastaan (22. 1.) oli samantyyppinen tilanne. Sain kiekon siniviivalla, menin vähän puolustajasta sivuun ja ammuin. Ja onnistuin ampumaan kiekon pakin hanskaan.

- Tuo tilanne oli hyvin muistissa, joten kuljetin kiekon lähes maaliin asti, hän nauroi.

Lehtinen on pysynyt tänä kautena kohtuullisen terveenä. Viime talvena häntä haittasi lähes koko runkokauden nilkka. Tänä kautena hän on pystynyt pelaamaan 52 ottelua 57:stä. Viidestä ottelusta hän on ollut poissa, ja jälleen syynä oli joulukuussa nilkka.

- Silloin pelästyin melko pahasti, sillä kipu oli aika samanlainen kuin viime vuonna, eikä nilkka parantunut muutamaan päivään. Mutta onneksi tilanne parani, eikä minulla ole ollut sen jälkeen oikeastaan ongelmia. Sanoisin että nilkassa on ollut tuntua, mutta se ei ole haitannut pelaamista.

- Pitää koputtaa puuta, Lehtinen sanoi.

Dallas on tällä erää Länsilohkossa viidentenä. Lehtinen tunnustaa, että tuohon voi olla tyytyväinen. Lehtisellä on vertailukohta viime kausi, silloin hän pelasi vain 17 ottelua runkosarjassa.

- Henkisesti raskaan viime kauden jälkeen tämä kausi on kaikin puolin ollut todella miellyttävä. Kivaa on ollut, Lehtinen sanoi.
TS/STT