Kallio heti
urakoinnin makuun

   Jääkiekkoilija Tomi Kallion paluu NHL-kaukaloon sujui railakkaasti. Vaikka murtunut solisluu pakotti suomalaisen pois kentiltä joulukuun puolivälissä, hän pääsi heti ensimmäisessä paluuotteluussaan urakoimaan kunnolla. Kallio pelasi eniten kaikista Atlantan hyökkääjistä perjantain ottelussa Bostonia vastaan. Atlanta voitti Bostonin maalein 5-1, ja suomalainen keräsi yhden syöttöpisteen.

Kallion jääaika oli ensimmäistä kertaa hänen urallaan yli 20 minuuttia. Vain kerran aiemmin urallaan Kallio oli urakoinut yli 19 minuuttia. Jääajan määrä yllätti Kallion.

Syy Kallion nauttimaan luottamukseen on selvä. Suomalainen on mainiossa luistelukunnossa. Vamman tapahtumisen jälkeen Kallio joutui olemaan pari viikkoa täysin pois jäältä, mutta sen jälkeen hän on luistellut koko ajan.

Romahdus

   Atlanta pelasi perjantaina hyvän ottelun. Moisiin kehusanoihin ei joulun jälkeen ole ollut monta kertaa syytä. Atlanta oli parhaimmillaan, kun Kallio oli vielä terve, jo kiinni pudotuspelipaikassa, mutta viime aikoina joukkue on pelannut heikosti ja pudonnut kauas rajasta.

Yksi syy vaisuuteen oli loukkaantumisissa. Kallion lisäksi joukkueesta on ollut pitkään kahdeksan yhdeksän runkopelaajaa koko ajan sivussa. Perjantaina sairaslistalla oli seitsemän nimeä.

Intoa ja kipua

   Atlanta oli ennen Kallion paluuta 14 pisteen päässä pudotuspelirajasta. Vain ihme voi nostaa joukkueen vielä jatkopeleihin runkosarjan jälkeen.

Kalliolle loppukausi merkitsee kuitenkin ajoittaisia kivun kyyneleitä, vaikka ilon hetkiäkin olisi. 24-vuotias suomalainen joutuu vielä puremaan hammasta useita kertoja loppukauden aikana. Syy kivuissa on suomalaisen vammassa.

- Solisluu oli sen verran pahasti murtunut. Luut olivat eri tasossa, eli tavallaan kokonaan poikki. Lääkäri sanoikin, että kivut hellittävät vasta kesällä, Kallio kertoi.

- Viime viikot olen syönyt pillereitä, ja homma jatkuu vielä aika kauan. Mutta en todellakaan valita. On hienoa olla taas mukana pelissä, sanoi Kallio, jonka NHL-tili näyttää 29 ottelun jälkeen pisteitä 8+7.
STT