Jarkko Ruutu taklaa
kovaa ja usein

   Suomalaisjääkiekkoilijat tunnetetaan NHL:ssä harvoin kovista taklauksista - Jarkko Ruutu, 25, on poikkeus. Vancouver Canucksin väkevä laitahyökkääjä Ruutu jyrää kaukalossa niin tehokkaasti, että väistämättä vastustajat päätyvät jään pintaan.

Ruutu on taklannut kahdeksassa ottelussa yhteensä 26 kertaa, mikä tuottaa isoksi keskiarvoksi 3,25 "kaatoa".

Kirkkaimman dollariliigan ahkerimmat taklaajat ovat New York Islandersin Zdeno Chara ja Pittsburghin Darius Kasparaitis. Charan 50:n ottelun 236 ja Kasparaitisin 48:n pelin 211 taklausta tietävät keskiarvoja 4,72 ja 4,39. Mikäli Ruutu olisi pelannut kaikki Canucksin tähänastiset 53 ottelua nykyisellä taklaustahdillaan hän olisi koko liigan taklauspörssissä sijalla kahdeksan.

Alivoimapelin
erikoismies

   Vancouver varasi Ruudun 1998 tietäen, että tämä on harvinaisen hyvin fyysisissä kahinoissa viihtyvä ja pärjäävä suomalainen.

Ruutu tietää odotukset ja lunastaa häneen asetettuja toiveita parhaansa mukaan.

Kolmos- tai neloskentässä yleensä aloittava Ruutu pelaa melkoisesti mm. alivoimaa.

SM-liigaa pelatessaan Ruutu sai kuulla jatkuvasti, kuinka hän pelaa rumasti. Joskus palaute oli aiheellista, väliin kritiikissä ja etenkin jälkiseurannassa oli myös ylilyöntejä.

Kova ketju koossa

   Joukkueissa on kovimpiin kahakoihin omat erikoismiehensä. Ruutu ei kuulu tähän sarjaan. Sen sijaan hänen ketjukaverinsa Donald Brashear on kaikkea muuta kuin "Aku" - mikkihiireydestä puhumattakaan. Tummapintainen Brashear oli liigan jäähypörssin ykkönen 1997-98 minuuttimäärällä 372.

Brashear pelaa vasenta laitaa ja Ruutu oikeaa. Keskushyökkääjänä toimii Josh Holden, joka voitti Kanadan paidassa nuorten MM-kultaa 1998.
STT