F1

Salo uskoo ajan olevan Schumia vastaan

Mika Salo lomitti Michael Schumacheria kymmenen vuotta sitten Ferrarilla, kun saksalaisen jalka katkesi kesällä. 43-vuotias Salo vakuutti hämmästyneensä suuresti, kun huhut Schumacherin F1-paluusta toteutuivat oikeasti.

– On se aika raju veto tuossa iässä. En voisi itse kuvitella tekeväni vastaavaa, Salo puhahti TS:lle.

– Ajat ovat niin erilaiset nykyään. Tiedä häntä, tiedostaako Michael itsekään, miten koville joutuu. Joskus kymmenen vuotta sitten tällainen olisi onnistunut helpommin vanhemmaltakin kaverilta, kun siellä ei ollut kuin Ferrari ja McLaren. Jos sai toisesta paikan, meni varmasti hyvin, kun lyö kaiken peliin Michaelin tyyliin.

– Nyt siellä on kuitenkin iso liuta hyviä tiimejä ja niissä kovia nuoria jätkiä, jotka tekevät kaikkensa voittaakseen. Siellä ei kukaan voita paljon, kun kärki on niin tasainen. Voittamaan tottuneelle Schumacherille siitä tulee hankala savotta, Salo pohtii.

– Toisaalta Nico Rosbergin kannalta tämä ei ole hyvä juttu, sillä tiedän vanhastaan, miten läheisesti Ross Brawn ja Schumacher toimivat ja sitä ne varmasti lähtevät toteuttamaan Mercedekselläkin.

NASCAR-siirto
yhä avoimena

Salo itse neuvottelee edelleen NASCAR-paikasta ensi kaudeksi Amerikkaan.

– Olemme edistyneet koko ajan. Asiat ovat menneet eteenpäin ja piakkoin sen sitten näkee, mitä ne päättävät, Salo kuittaa.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA