Urheilu

Leverkusen porskuttaa kärjessä joulunviettoon

Jos Sami Hyypiä olisi jäänyt yhdeksi lisävuodeksi Liverpoolin vaihtopenkille, olisi joulunvietto sujunut murheellisissa merkeissä. Leverkusenissa Hyypiä vetäytyy sen sijaan kuukauden joulutauolle leveä hymy huulillaan.

Leverkusen selvitti bundesliigakauden avauspuolikkaan tappioitta. Liigan kärkipaikan varmisti 3–2-voitto Mönchengladbachista lauantaina. Hyypiä antoi syötön Leverkusenin teinisensaatio Toni Kroosin 1–0-maaliin. Mönchengladbach nousi Roel Brouwersin ja Danten maaleilla johtoon, mutta Eren Derdiyok ja toistamiseen osunut Kroos nostivat isännät voittoon. Hyypiä pelasi koko ottelun ja otti varoituksen.

Varoituksen kunnostaan kevätkautta ajatellen antoi Leverkusenille myös Bayern München, joka runteli Hertha Berlinin 5–2. Leverkusenin ja Bayernin ero on kaksi pistettä. Väliin sarjakärjessä mahtuu vielä Schalke.

Neljänneksi noussut Dortmund kukisti 100-vuotisjuhlaottelussaan Freiburgin 1–0. Mestaruutta puolustava Wolfsburg jäi Frankfurtissa 2–2-tasapeliin. Wolfsburg aloittaa joululoman kahdeksantena, ja eroa Leverkuseniin on jo 11 pistettä.