Moottoriurheilu

No onkos tullut kesä

F1-kolumni 16.12.

Viime ajat formula 1 -maailmassa on vierineet vinhassa uutistulvassa. Uusia käänteitä, odottamattomia tilanteita ja hurjia huutokauppoja on koettu tiuhempaan tahtiin kuin varsinaisella MM-kaudella.

Joulunajan teemaa myötäillen voikin päivitellä, no onkos tullut kesä ja kiivain kausihuippu näin talven keskelle...

Toyota lähti, Renaultkin melkein. Sitten Kimi Räikkönen heitti hyvästit F1:lle ja loikkasi rallipuolelle. Maailmanmestari Jenson Button ei jäänyt Mercedeksen johtotähdeksi, vaan lähti toisen brittimestarin Lewis Hamiltonin isännöimälle McLarenille.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt hämmensi piirejä hyväksymällä amerikkalaistyylisen pistesysteemin ja aiheutti ensimmäisen kapinan. Samoihin aikoihin Michael Schumacherin saksalaisena kansansatuna alkanut comeback alkoi konkretisoitua ja nyt odotetaan enää Mercedeksen vahvistusta sensaatiomaiselle sopimukselle.

Suomalaisittain uutista tuli Heikki Kovalaisen F1-uran jatkumisesta Lotuksella. Ensi kaudella kärkitaiston sijasta suomalaisvinkkelistä joudutaan valitettavasti kuitenkin seuraamaan lähinnä, missä vaiheessa Lotukset ja muutkin täysin uusien tallien autot varvataan kierroksella.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Niin karua tämä maailma on ihan tyhjästä aloittaville tulokkaille.

Kovalaisen ensimmäinen F1-talli Renault on myös käymistilassa. Keskiviikkona julkistettu osakekauppa sijoitusyhtiö Genii Capitalin kanssa jätti vielä tukun jatkouutisia tälle tarinalle. Ainoa varma asia ranskalaisinfosta oli se, että Renault jatkaa F1-urheilussa ja viulut maksaa uusi pääomistaja.

Normaalisti tähän aikaan vuodesta F1-väki on hiljentynyt jouluvalmisteluihin ja palannut varsinaisesti töiden pariin joskus tammikuussa. Nyt hiljaiseloa ei ole tiedossa, kun Schumacherin, kodittomaksi itsensä myydyllä Renaultilla tuntevan Robert Kubican ja muutaman muunkin nimekkään kuskin vaiheita seurataan yhä korkeajännitteellä.

Tallikaupat loppuivat luultavasti Renaultin myymiseen. Amerikasta kuuluu, että USF1-tallikin on värvännyt vastikään 30 uutta ihmistä eri tiimeistä töihin, joten luultavasti tuo neljäskin täysin uusi yrittäjä loppujen lopuksi lähtee mukaan MM-sarjaan.

TS/Heikki Kulta