F1

Schumin sopimus enää lääkärintarkastusta vajaa

Erittäin luotettavien saksalaislähteiden mukaan Michael Schumacherin sopimus siirtymisestä Mercedeksen F1-kuljettajaksi ensi kaudeksi on enää lopullista lääkärintarkastusta vajaa. Talli ja kuljettaja haluavat varmuuden, että kovia kokenut niska varmasti on sataprosenttisessa kunnossa kestämään F1-rääkin.

Schumacher joutui perumaan paluunsa Ferrarille heinä-elokuun vaihteessa, kun kipeä niska oireili testiajon jälkeen. Sittemmin niska on hoidettu kuntoon.

Viime viikonloppuna Schumacher jäi esteisiin vedoten pois Ferrarin perinteisiltä jouluillallisilta, eikä pääjohtaja Luca di Montezemolo maininnut häntä lainkaan juhlapuheessaan.

Reutersille di Montezemolo kuitenkin vahvisti, ettei Ferrarin ja Schumacherin sopimassa yhteistyössä ole pykälää, joka pakottaisi tämän jatkamaan italialaismerkin tuotantoautojen konsulttivirassa.

– Michael on rakas ystävä, mutta ei tiimimme jäsen. Jos hän päättää mennä muualle, meidän välisemme sopimus ei enää ole voimassa. Samaan aikaan hän ei voi tehdä töitä kahdelle kilpailevalle tiimille, di Montezemolo selvitti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Schumacherin ja di Montezemolon on tarkoitus tällä viikolla ilmeisesti puhelimitse sopia konsulttityön lopettamisesta.

Schumacher on nimenomaan Mercedes Benz -johdon ykköskohde, sillä vaikka saksalaisella on loistava menestystilasto yhteistyössä Ross Brawnin kanssa, englantilainen tallipäällikkö ei hypi innosta ajatuksesta, että tammikuussa 41 vuotta täyttävä saksalaistähti tulee ehkä vain yhdeksi kaudeksi mukaan.

Nico ei suostu
kakkoskuskiksi

16 vuotta Schumacheria nuorempi Nico Rosberg totesi olevansa otettu ajatuksesta, että saisi seitsenkertaisen maailmanmestarin tallikaverikseen.

– Toivon, että siitä tulee totta. Olisi hienoa ajaa hänen rinnallaan. Mutta jos Michael tulee, se ei tarkoita, että minusta tulisi tiimissä numero kakkonen. En ole koskaan ollut sellaisessa asemassa, enkä koskaan tule olemaankaan, Rosberg kuittasi saksalaismediaa lainanneessa La Gazzetta dello Sport -lehdessä.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA