F1

Ferrari ei pistä kapuloita Schumin rattaisiin

Ferrari ei yrittäisi estää seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin paluuta F1-kilparadoille. Schumacher on tehnyt Ferrarille töitä konsulttina sen jälkeen, kun hän päätti uransa vuoden 2006 lopussa.

Tammikuun alussa 41 vuotta täyttävän Schumacherin on huhuiltu palaavan MM-sarjaan Mercedeksen tallissa.

Schumacher kertoi syyskuussa, että hän jatkaa Ferrarin leivissä vielä kolme vuotta. Ferrarin johtajan Luca di Montezemolon mukaan Schumacherin konsulttisopimus ei olisi pätevä, jos hän saisi töitä toisesta tallista.

– Hän ei voisi työskennellä kilpailijamme ja meidän kanssa yhtä aikaa. En ole keskustellut asiasta hänen kanssa. Hän on rakas ystävä, ei tallin jäsen, Montezemolo sanoi.

Itsenäisenä tallina vuosikymmenten tauon jälkeen MM-sarjaan palaavalle Mercedes GP:lle Schumacherin paluu sopisi. Mercedes on jo pestannut riveihinsä saksalaisen Nico Rosbergin, joten maanmies Schumacher nyörittäisi paketin nätisti.

Rosberg toivottaisi Schumacherin tervetulleeksi.

– Tällä hetkellä huhut liikuttavat Michael Schumacheria meille. Minulla ei ole aavistustakaan, aikooko hän tulla meille, mutta minusta se olisi fantastinen siirto, Rosberg sanoi.

– Se olisi suuri haaste, mahtava kokemus, myös Suomen passin omistava Rosberg hehkutti.

Schumacherin paluu oli lähellä jo elokuussa. Hänen oli määrä tuurata Ferrarilla loukkaantunutta Felipe Massaa, mutta niskavaivat peruivat aikeen.

Turun Sanomat, Stuttgart

STT–Reuters