F1

Lotuksen autolle vain 11 testipäivää

Lotus rakentaa kuumeisesti autoa ensi kaudeksi. Kun tekninen johtaja Mike Gascoyne pääsi palkkaamaan henkilökuntaa vasta syksyllä, nämä pääsevät töihin vasta ensi vuoden puolella. Näin ensimmäinen uusi Lotus tehdään erikoisjärjestelyin.

Kun Gascoyne sai lopputilin Toyotalta, hän perusti oman konsulttiyrityksen ja sai mukaansa 30 Toyotan osaavaa insinööriä. Nyt Gascoyne on koordinoinut näiden suunnittelutyötä ja käyttänyt apuna myös ystävänsä Jean-Claude Migeotin tuulitunneleita. Moottorina on Cosworth.

Lotus ei ehdi ensi vuoden ensimmäiseen testijaksoon 1-3.helmikuuta Valenciassa. Tähtäimessä on, että Trulli ja Kovalainen pääsevät kummatkin ajamaan sitten kaksi päivää seuraavalla viikolla 10-13.2. Jerezissä. Sen jälkeen ajetaan vielä 17-20.2. Jerezissä ja 25-27.2. Barcelonassa.

Yhteensä talleille on varattu vain neljä testijaksoa ja yhteensä 14 ajopäivää ennen Bahrainin MM-avausta. Yhtenä päivänä ajetaan vain yhdellä autolla. Lotukselle päiviä tulee vain 11.

Ratatuntemus
nyt arvossaan

Lotuksen tavoite on olla paras uusi talli ja tavan takaa pystyä haastamaan myös keskiryhmään kavunneet Toro Rosso, Force India ja Sauber.

Turun Sanomat

HEIKKI KULTA