Urheilu

Your Highness Olympia-ravien sankaritar

Åbyn ravien Olympia-finaali oli täynnä tapahtumia alkumetreiltä maalisuoralle. Suosikit, Johnny Takterin On Track Piraten ja Peter Untersteinerin ajama B. B. S.Sugarlight, kamppailivat kiihkeästi johtopaikasta.

Siirtyessään sisäradalle jälkimmäinen taklasi takaa lähestyneen Naharin laukalle. Åbyn maalisuoralla on käytössä sisäradan ohituskaista, ja sinne oli tungosta, kun On Track Piraten kangistui lopussa keulassa.

Voittaja tuli kuitenkin ulkoratoja. Tamma Your Highness matkasi johtavan rinnalla juosseen Sauveurin perässä ja viiletti lopuksi ohi. Voittotulos oli komea 10,9a/2 140 metriä, ja ykköspalkinto muhkeat 1,5 miljoonaa kruunua.

Åke Lindblom kannusti Sauveurin kakkoseksi ajalla 11,1a. Kolmas maalissa oli ranskalaistamma Anna Mix, joka on tulossa äitienpäivänä ajettavan Finlandia-ajoon Vermoon.

Ruotsissa syntynyt Your Highness majailee ranskalaisen menestysvalmentaja Fabrice Souloyn tallissa, ja sitä hoitaa suomalainen Terhi Hyyti. Tamma on voittanut kaikki viisi tämän vuoden starttiaan ja sai kutsun toukokuun lopussa Tukholmassa juostavaan Elitloppet-kisaan.

TS–STT