F1

Kvjat kiitti videon todistaneen hänet syyttömäksi

Daniil Kvjat Espanjan Montmelon radalla 9.5.2015. AFP/Josep Lago
Daniil Kvjat Espanjan Montmelon radalla 9.5.2015. AFP/Josep Lago

Uransa kolmanteen kotikilpailuun valmistautuva venäläiskuski Daniil Kvjat on entistä varmempi, ettei tehnyt mitään väärin Kiinan Grand Prix -lähtökiihdytyksessä ensimmäiseen mutkaan.

Red Bullin lupaus lähti ohittamaan Ferrarin Sebastian Vetteliä sisäkautta. Saksalainen törmäsi tilanteessa vasemmalta keskemmälle kääntyneen tallikaveri Kimi Räikkösen autoon.

Vettel moitti Kvjatia ennen palkintojakoa torpedoksi, joka aiheutti kolaritilanteen.

Keskiviikkona Red Bullin lehdistötilaisuudessa Kvjat vakuutti, että videomateriaali tilanteesta todistaa hänet syyttömäksi Vettelin esittämiin väitteisiin.

– Vaikka en erityisemmin olisi välittänyt nähdä videota, se oli esillä kaikkialla, joten en voinut välttyä näkemästä sitä.

– Tein, mitä jokainen kilpakuski olisi tehnyt, koska olen hyvin kilpailuhenkinen. Ensimmäinen mutka oli hyvin mielenkiintoinen, mutta yleensäkin ensimmäisellä kierroksella siinä voi sattua monta erilaista tilannetta, ja kuljettajan on oltava valmis käyttämään ne hyväkseen.

– Ferrari ei ollut niin valmis siihen, ja he maksoivat siitä hinnan, Kvjat muistutti.

Kvjat korosti monen kuljettajan jarruttaneen mutkaan liian myöhään, mikä tarjosi hänelle suuren edun ottaa paikka sisäkautta.

– Video näyttää minun jarruttaneen paljon aiemmin kuin muut. Kaikki menivät siihen liian kuumina, mikä avasi tilaa sisäpuolelle, ja ulkokautta pitokin oli huonompi. Löysin hyvän pidon, ja kiitos kaikille siitä. Muuta sanottavaa siitä tapauksesta minulla ei ole.

Kvjat avasi Red Bullin palkintotilin kolmossijallaan Nico Rosbergin ja Vettelin takana.

Turun Sanomat, Sotshi