Urheilu

Tapparan pelaajat ”soittohommissa”

Jääkiekon SM-kultaa voittaneen Tapparan fanit juhlivat Suomen mestaruutta Tampereen keskustorilla myöhään tiistai-iltana 26. huhtikuuta 2016. Lehtikuva/ Elias Lahtinen
Jääkiekon SM-kultaa voittaneen Tapparan fanit juhlivat Suomen mestaruutta Tampereen keskustorilla myöhään tiistai-iltana 26. huhtikuuta 2016. Lehtikuva/ Elias Lahtinen

Tapparan jääkiekkomestaruuden juhlinta jatkui läpi yön Tampereella. Eilen varmistunutta kiekkomestaruutta on juhlittu ravintoloissa ja tietenkin Tampereen Keskustorin suihkulähteellä.

Poliisin mukaan Tapparan Suomen mestaruus näkyi Tampereen katukuvassa runsaana väkimääränä ja railakkaana juhlintana, jota kehno kelikään ei häirinnyt. Poliisi kuvaili tapahtumia sinioranssiksi varaslähdöksi vappuun, jolla se viittasi Tapparan peliasun väriin. Poliisi kertoo, että hälytystehtäviä ja poliisin tietoon tulleita rikoksia sekä rikkomuksia oli tiistai-iltana normaalin arki-illan verran.

Tapparan pelaajat ovat luonnollisesti jatkaneet juhlia eilisillasta. Osa pelaajista oli tänään kokoontunut soittamaan ja laulamaan erään mestaripelaajan kotiin Tampereella.

– Joo, tässä ollaan vähän soitto- ja bändihommissa. Onhan meillä täällä aika musikaalista porukkaa, Saravon Pekka etunenässä. Fiilis on mahtava ja kyllä tätä kelpaa kuunnella, raportoi STT:lle Tappara-hyökkääjä Jani Lajunen.

Maailmanmestari Lajunen voitti viime kaudella Ruotsin mestaruuden Växjön joukkueessa. Juhlitaanko Suomessa mestaruutta samalla tavalla kuin Ruotsissa?

– Tähän asti juhlinta on ollut aika lailla samanlaista. Mutta ruotsalaiset juhlivat yhden tai kaksi päivää. Voi olla, että Tampereella ja Tapparalla menee kauemmin.

Lajusen mukaan koko Tapparan mestaruusjoukkueen on määrä kokoontua yhteen myöhemmin tänään. Yleisön mestaruusjuhlia Tampereelle on suunniteltu torstai-illaksi.

TS–STT