Urheilu

HIFK-kapteeni: Kokemus oli Tapparan puolella

Tapparan pelaajat juhlivat Suomen mestaruutta kukistettuaan HIFK:n Liigan 6. finaaliottelussa Tampereella 26. huhtikuuta 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN
Tapparan pelaajat juhlivat Suomen mestaruutta kukistettuaan HIFK:n Liigan 6. finaaliottelussa Tampereella 26. huhtikuuta 2016. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Kolme peräkkäistä jääkiekkoliigan finaalisarjaa hävinnyt Tappara kirkasti tiistaina hopeisen putkensa kultamitaleiksi 2–1-voitolla HIFK:sta.

Juuri lähihistorian kipeät kokemukset saattoivat kääntää finaalisarjan Tapparan eduksi, arvioi HIFK-kapteeni Arttu Luttinen.

– Tappara on kokenut tämän jo kolme kertaa peräkkäin. Kokemus oli varmasti heidän puolellaan näissä tilanteissa. He ovat meritoitunut ryhmä, Luttinen pohti.

Luttisen mielestä kuudes ja ratkaiseva finaali Hakametsässä ratkesi pieniin asioihin.

– Meiltä puuttui ehkä vähän sitkeyttä tänään. Vastustaja teki aika nopeasti kaksi maalia meidän johto-osuman jälkeen. Mutta Tappara oli sen verran parempi, pitää olla rehellinen, Luttinen sanoi.

Moni alkoi uskoa HIFK:n mestaruuteen viimeistään kolmannen finaalin jälkeen, kun Tappara kaatui Helsingissä 6–0. Sen jälkeen HIFK ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa kuin kahdesti kolmessa ottelussa.

– Paikkoja oli, mutta ei vain menneet sisään. Täytyy sanoa, että puolustihan Tappara nämä kolme viimeistä peliä pirun hyvin.

Omalle joukkueelleen Luttinen antoi tunnustusta kipeästä tappiosta huolimatta.

– Moni pelaaja otti isoja steppejä eteenpäin. Meillä oli aika hyökkäysvoittoinen ryhmä. Pelattiin vähän erilaista lätkää kuin muut tässä sarjassa. Meillä oli hauskaa ja siihen pelitapaan sopivia yksilöitä. Mutta pettymys ja nälkä jäivät päällimmäisiksi.

TS–STT