Urheilu

Buck Boko punnersi parhaiten Porin Kultaloimessa

Markku Niemisen valmennustallin Buck Boko kesti vauhdinpidon Porin Kultaloimessa. Perinteikäs keväinen suurkilpailu sujui vauhdikkaasti, ja kärjen kova tempo osoittautui oivalliseksi Hannu Torvisen ajokille. Voittoajaksi tuli 13,1a 2100 metrin matkalla. Lähdössä haparoinut Pitch Command seurasi voittajaa lähinnä. Kova alkuvauhti hyydytti johtaneen Surprise Lordin pois kärkitaistosta.

Kilpailu alkoi hurjalla 06,5-avauksella, kun Pekka Korpi yritti Twigs Voicin kanssa keulaan. Se meni johtaneen taakse ja laukkasi loppukaarteessa. Kolmannesta parista ulkoa kirinsä viimeisellä takasuoralla aloittanut Buck Boko punnersi kärkeen maalisuoralla. Ykkössija oli 12 000 euron arvoinen. Voittajan omistaa porukka nimeltä Stall Eliten, joka koostuu tamperelaisista ja oululaisista raviharrastajista.

– Buck Boko on tosi vahva ja pitää hyvin vauhtinsa loppuun asti. Tuntui hyvältä, kun muut menivät niin kovaa alussa. Hevonen on saanut oikeanlaista itseluottamusta, tuumasi Hannu Torvinen, joka voitti Porin Kultaloimen myös viime vuonna, silloin David Sisun rattailla.

Suomenhevosten kärkinimet Jokivarren Kunkku ja Vitter voittivat molemmat Porin viileän tuulisissa mutta muuten hienoissa raveissa. Ruotsista vieraillut Jorma Kontio ajoi hallitsevan ravikuninkaan Jokivarren Kunkun keulaan takamatkalta jo toisessa kaarteessa. Antti Ojanperän valmennettava hallitsi varmasti. Satakunta Seniorissa Vitter oli puolimatkassa vielä kaukana kärjestä, mutta Mika Forss rattailla tiesi mitä teki. Jalmari Svartin valmentama lupaus eteni tyylikkään eleettömästi ykköseksi.

Toto76 meni suomenhevosvoittajien osalta odotetusti, mutta Buck Bokon yllätys sai samansuuntaista seuraa Luckyline Krokista ja Stone Capes Nanetista. Suosikeista myös Grainfield Ace ja Proud Leader pitivät pintansa, mutta siitä huolimatta Toto76:n täysosuma antoi runsaat 2 000 euroa.

TS–STT